Søndagssurfen: Religion

Mens enkelte tviholder på Big Bang-teorien, er det andre som mener at Noen™ må ha stått bak. Felles for dem alle er at de holder til på nettet.

"Det finnes ingen ateister i skyttergraver", sier Tony D'Amato (Al Pacino) i filmen Any Given Sunday. Det er så sant som det er sagt.

Men, det er ikke alle som trenger en skyttergrav for å være troende, og på nettet er så og si alle trossamfunn representert. De er det ikke få av - bare se på Yahoos katalog over religioner og legg merke til at det finnes dusinvis av linker innenfor de enkelte grupperingene. Med andre ord er det nok å velge mellom.

Søndagssurfen: Religion


I stedet for å gå inn på den enkelte religions nettsider og få servert en rekke subjektiv informasjon, finnes det nettsteder som prøver å holde seg litt mer objektive. På Beliefnet får du et objektivt syn på en rekke av verdens religioner, og sliter du med å godta at enkelte kan innbille seg at (fyll inn noe du ikke liker her), kan du kanskje ha godt av en tur innom Religioustolerance.org; et hjelpemiddel for å bli tolerant overfor andre religioner.

Så - hvilken religion har fleste tilhengere? Der er det nok kristendommen som fortsatt har overtaket, med over 2 milliarder tilhengere. På andre plass er Islam med 1,3 millarder og bronseplassen holdes for tiden av ateistene, som med sine 1,1 milliarder "medlemmer" tilsier at omtrent én av seks ikke tror. Faktisk er Sverige, Danmark og Norge tre av de fire landene i verden der det er flest ikke-troende, skal vi tro statistikken hos Adherents.

Kristendommen er verdens mest utbredte religion.
Kristendommen er verdens mest utbredte religion.
Vis mer


About.com har de mange artikler om religion, for eksempel om hvorfor noen ikke tror, om kristne kan drikke lettøl og en visuell oversikt over religiøse symboler.

På about.com finner du betytningen av en rekke symboler både fra religioner, bøker, musikkindustrien etc.
På about.com finner du betytningen av en rekke symboler både fra religioner, bøker, musikkindustrien etc.
Vis mer


Det blir fort mye engelsklesing her i dag, men det finnes også mange norske sider om religion. Et godt utgangspunkt er portalen Radikal.net, som foruten kategoriene religion og livssyn også linker til sider som faller under kategoriene filosofi, politikk, ufo og på TV i dag. (Jaggu har de ikke en link til DinSide der også.) Bibelen finner du i sin helhet på bibelen.no.

På Wikipedia finner du også drøssevis av informasjon om hva religion inneærer, og du finner også masse informasjon om hver enkelt religion ved å søke; det være seg Kabbalah, det overnaturlige eller det å tilbe dyr.


Med fare for å tråkke noen på tærne, avslutter vi også denne gangen med noe morsomt - Jesus som synger "I will survive".

God søndag!