Spillet Cranium
Spillet CraniumVis mer

Søndagssurfen: Påskespill

Det er påske, og påske er tiden for spill, enten du sitter foran en sprakende peis på hytta eller om du er den eneste i kompisgjengen som sitter hjemme foran PCen.

Er du så heldig og skal tilbringe påskehelgen på hytta, kan det være artig å bryte litt med tradisjonene - Yatzy, Ludo og TP fra 1995 har absolutt sin sjarm, men kanskje kan spillparken utvides med et nytt brettspill i år? På Brettspill.no finner du en haug av brettspillomtaler, brukererfaringer, diskusjonsforum og også en nettbutikk. Kanskje blir dere sittende og spille Puerto Rico i påsken? Eller hva med en runde Carcassonne? Her i huset har vi hatt mye moro med Cranium, som også har kommet i en mer barnevennlig variant.

Kortstokken er også en selvskreven kompanjong, både på hytte og skitur - hos Korthuset får du forklaringer til en rekke kjente og kjære kortspill, som Idiot eller President. Er du dreven i engelsk og har lyst til å lære noen nye kortspill, finner du reglene for et par hundre kortspill hos pagat.com.


Poker er i skuddet som aldri før, og for deg som bare er vant med å spille god, gammeldags femkortspoker, må vi bare beklage og si at det er litt ut. Varianter som Texas hold'em, Omaha og 7 card stud blir stadig mer populære; særlig den første, som kalles "The Cadillac of Poker". Trenger du en liten regelbok til denne varianten, anbefaler vi at du tar en titt på denne nettsiden.

Skal du spille poker på ordentlig vis, kommer du ingen vei utenom sjetonger, og det er noe som plutselig har dukket opp overalt - fra den lokale bokhandelen til Elkjøp. Det er også en del nettbutikker som selger billige kofferter med sjetonger, som for eksempel Komplett.no, som bare tar et par hundrelapper for 500 sjetonger pakket inn i en metallkoffert. Skal du gjøre det enda mer ordentlig, må du selvsagt ha et program på laptopen som holder styr på blindsøkning etc. - The tournament director er den ubestridte eneren innenfor denne type programvare. Husk også å lære deg noen triks for å psyke ut de andre rundt bordet!

Zuma Vis mer


Veien til hytta kan være en prøvelse. Foruten de stadige bilkøene, er det ikke alltid like harmoniske barn som sitter i baksetet, og når batteriet på Gameboyen har gått tomt og "er vi fremme snart" høres annenhvert minutt, er det ikke dumt om far kan dra frem laptopen fra bagasjerommet (selvsagt pakket øverst) og by på noen enkle spill og et par timer med ekstra batteri. Både Dagbladet, VG og Elitespill har lenker til hundrevis av spill, der de fleste er gratis og mange av dem kan lastes ned. Et par av våre favoritter er Zookeeper og Zuma, som visstnok også skal være en av Erna Solbergs favoritter.

Når batteriet på PCen også er tomt, og det fortsatt er en god times kjøring igjen til hytta, må mor gi fra seg mobilen, som hun selvsagt har lagt inn et par spill på i forkant. Her er også de norske avisene tungt inne, og både Aftenposten, Dagbladet og VG har viet spalteplass til denne typen underholdning.

Er du så uheldig (eller heldig, alt ettersom) at du kommer til å tilbringe påska hjemme, har du muligens tilgang på en god PC eller spillkonsoll, og da er mulighetene mange. Her på DinSide har vi gjort en del Spilltester de siste årene, og blant dem vi har vært mest begeistret for den siste tiden, troner Oblivion høyest. Det virker det som om vi ikke er alene om.

Skjermbilde fra Oblivion Vis merBare husk å ta pauser innimellom.

God påske!

Se tidligere Søndagssurf-artikler