Søndagssurfen: Nyttårsforsetter

Sjelden har det vært så lett å finne tema for Søndagssurfen. Her er lenkene som kan hjelpe deg med å holde det du har lovet!

Nytt år - nye muligheter. Mange lover seg selv at i år skal de bli flinkere til et eller annet, gjøre mindre av et eller annet eller gjøre mer av et eller annet. Ofte blir det med ambisjonene, mens det enkelte ganger blir en suksess. En tidligere kollega klarte for et par år siden å holde nyttårsforsettet sitt om å bruke tanntråd hver dag - det imponerte meg.

Aftenposten hadde nylig en undersøkelse om Oslo-folks nyttårsforsetter, og ikke uventet var det flest som hadde ambisjoner om å komme i bedre fysisk form; inkludert undertegnede, som godt kunne ha fått en litt større andel av beltet over på venstre side av spenna i løpet av 2007.

For å gjøre det oversiktlig og greit, deler vi opp resten av søndagens surferunde i avsnitt, der hvert avsnitt er relatert til et nyttårsforsett.

"Jeg skal komme i bedre fysisk form"

Her finnes det massevis av hjelp på nettet. Ukens tema hos vår søsterside Mozon er slanking, der de blant annet har tips om hva du bør spise til frokost og små ting i hverdagen du kan rette på for å leve litt sunnere.

Søndagssurfen: Nyttårsforsetter


For noen år siden testet DinSides medarbeidere ulike slankeprodukter i "Kampen mot bilringene", som fortsatt er morsom og aktuell lesning. For noen måneder tilbake handlet dessuten Søndagssurfen om helse, der vi blant annet tok en titt på vektklubber på nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes også utallige dietter - blodtypedietten, Fedon, Atkins, Sonedietten, Grete Roede og en haug av andre. Er det én ting du nekter å gi slipp på; det være seg brød, pasta, rødvin eller kjøtt, kan denne artikkelen hos KK være et fornuftig sted å starte for å innskrenke alternativene.

Søndagssurfen: Nyttårsforsetter


"Jeg skal slutte å røyke"

Reklamen mot røyking ruller igjen på norske TV-skjermer, med lunger som fylles med tjære og andre skremselseffekter. I tillegg får du ikke lenger lov til å røyke inne, halvparten av røykevennene dine klarte å slutte i fjor og tanken om en sydentur i desember for pengene du sparer virker forlokkende.

Igjen peker vi til vår naboredaksjon i Mozon, som har en egen side viet til røykeslutt. Hvis du lurer på hva som skjer med kroppen din når du slutter å røyke (eller bare trenger litt ekstra motivasjon), kan du besøke Lommelegen.

Her om dagen snublet jeg også over et morsomt program hvis du vil slutte å røyke. Programmet heter Quit Counter og er ganske morsomt. Her får du sporadiske påminnelser om hvor flink du er, hvor mye penger du har spart, hvor mange dager ekstra du kommer til å leve etc. Under ser du et skjermbilde fra programmet:

Søndagssurfen: Nyttårsforsetter


Jeg skal bli mer miljøbevisst

Dette var faktisk et forsett for to av tre av de som ble spurt i Aftenpostens undersøkelse, og der gjør vi det så enkelt at vi henviser deg til Søndagssurfen: Miljø.

Jeg skal bruke mer tid sammen med familien

Ah, denne er det vel litt vanskeligere å få hjelp til på nettet, men la oss prøve: Du kan jo for det første kjøpe deg et webkamera slik at du får satt "natta" til yngstemann selv om du må jobbe overtid - Brynjulf har oversikten over hvilke som er de beste.

Søndagssurfen: Nyttårsforsetter


I tillegg finnes det en drøss av ting du kan gjøre for å effektivisere hverdagen din - mange sparte sekunder nå og da utgjør fort en halvtime her og en halvtime der. Autohotkey må være det programmet som sparer meg for flest sekunder hver dag, og du finner mange andre godbiter i kategoriene nytteprogrammer, gratisprogrammer og surfetips.

Søndagssurfen: Nyttårsforsetter


Jeg skal reise mer

Hah, denne er lett - vi har en reiseredaksjon som kommer med reisetips hver eneste dag, og vi har også tjenesten restplasser, som gir en kjapp oversikt over de billigste reisene i nær fremtid. Kombiner dette med økonomiredaksjonens 40 sparetips, så er du klar for sydentur før du vet ordet av det.

Lykke til med forsettene, og god søndag!

Les også: Samleside for Søndagssurfen