Shady Lady-smoothie
Shady Lady-smoothieVis mer

Søndagssurfen: Mat og drikke

Uten mat og drikke duger definitivt ikke helten, og kanskje er det på tide å bytte ut den vanlige lørdagspizzaen med noe nytt? Vi tar vår ukentlige surferunde.

Å kjøpe kokebøker har nesten blitt unødvendig � på Internett finnes det enormt mange oppskrifter, og flere norske nettsteder spesialiserer seg på nettopp dette. De fleste har muligens vært innom både matprat.no, artoftaste.no og aperitif.no, men visste du at det finnes mer spesialiserte matsteder som egg.no eller melk.no? Det ser unektelig fristende ut med en Shady Lady-smoothie etter en økt i hagen, eller en Kokos smooth colada på verandaen i det fine været.

Hvis du har vondt i hodet når du leser dette (og det fortsatt er søndag), er det godt mulig du avsluttet gårsdagen med en kebab på vei hjem. Hvis det viser seg i dag at den egentlig ikke var så god, kan det være greit å stikke innom Kebabguiden.no før du skal ut neste gang, slik at du sikrer deg den beste kebaben i byen du bor i.

Er du litt finere på det og heller vil gå på restaurant, er det ikke dumt å sjekke hvilken som er anbefalt. Undertegnende anbefaler gjerne en pizza på Villa Paradiso eller en kormakylling hos Zaika dersom du er i Oslo, men det finnes også andre som gjerne deler ut anbefalinger, blant annet Spisekartet.no, Oslo puls' restaurantguide og VGs restaurantguide.

Søndagssurfen: Mat og drikke


Kanskje har det blitt litt for mye mat i påska, og da finnes det selvsagt haugevis av nettsteder som vil hjelpe deg med å bli kvitt det overflødige. Både VG og Dagbladet er selvsagt frempå her, for ikke å snakke om gode gamle Grete Roede, som i tillegg er gratis. Råd og tips om mat og trening finner du på Mozon.no.

Skal du i selskap tar det seg godt ut å ha teken på om vinen du drikker har god fylde eller er tik på tanniner. Art of taste arrangerer ofte kurs der du kan forbedre kunnskapen din � hva med en Sherrytur til Andalucia, eller en kveld i Oslo med smaking på franske viner? Andre reiser til California og smaker på vin, og det kan resultere i en av de siste årenes beste filmer.

Sideways (2004), Fox searchlight pictures
Sideways (2004), Fox searchlight pictures
Vis mer


Noen vil heller invitere noen venner hjem på hjemmelaget vin, og hvis vin ikke er din greie, er det også enkelte som påstår at �Ditt beste øl lager du sjøl�.

Søndagssurfen: Mat og drikke


Etter en god dessert smaker det godt med litt kaffe og cognac. Dersom Moccamasteren din fra 1995 begynner å bli litt halvsliten er det kanskje på tide å investere i en ny, og nå er det mer enn vanlig traktekaffe som gjelder � på temperato.no kan du både lese om kaffe og kjøpe deg en espressomaskin, som plutselig betyr at du kan invitere naboen over på en cortado eller en caffe latte med karamellessens oppi - kanskje du til og med blir såpass god at du kan lage noen fancy figurer? Orker du ikke alt styret med bønnekverning og søl, vil du kanskje heller ha en med kapsler som er enkel i bruk? På Aperitifs brennevinssider finner du dessuten mange artikler om cognac, også med produkttester. Husk forresten på at det ikke alltid er bra med for mye kaffe.

Ikke alle liker brunt brennevin, og når Bailey�s-flaska også er tom, får man heller ty til andre deler av barskapet. På Webtender.com finner du oppskrifter på nært sagt alt som finnes av drinker (nettsiden er forresten startet av en nordmann), og du kan også legge inn ditt eget barskap og få forslag til drinker du kan lage med de ingrediensene du har.


Bare sørg for at bikkja holder seg unna varene.

God søndag!

PS! Har du noen flere linker relatert til mat og drikke; bruk debattfunksjonen under!