Søndagssurfen: Kunst

Senk skuldrene, kok kaffe og kos deg foran PCen. Vi inviterer deg herved til Søndagssurfen, der vi hver søndag vil presentere en håndfull nettsteder som har noe spesielt å by på.

Vi vil hver søndag fremover ta for oss et lite knippe nettsteder innenfor et tema. Denne uken er temaet kunst. Hvis du har forslag til tema eller noen favorittsteder du vil dele med andre, vil vi gjerne høre fra deg!

Kunst kan være så mangt, men forbindes ofte med det visuelle. På Artcyclopedia.com finner du ett av de største kunstleksika på nettet der du kan søke i mer enn 180.000 kunstverk. Selvsagt finner du også mye informasjon i Wikipedia, som vi omtalte for et par uker siden.

En av de største nettstedene for digital kunst er DeviantArt.com. Her kan du registrere deg og sende inn egne bidrag, eller bla deg rundt i både tegninger, fotografier, dikt, animasjoner, skrivebordsbakgrunner, ikoner, skins til WinAmp eller hva enn det måtte være. Pr. skrivende stund har de over 20 millioner bidrag og alt er fritt tilgjengelig! Du kan også bestille papirkopier av det meste til en rimelig penge.

Flickr.com har blitt veldig populært de siste månedene. Her kan du legge ut bildene dine til allmenn beskuelse, og en søkemotor sørger for at det går an å finne frem i tusener på tusener av bilder. Igjen - alt helt gratis.

Vil du ha noe nytt på veggen hjemme, finnes det mange steder på nettet som selger kunst. Blant de mest kjente internasjonale, finner vi art.com, som virkelig klarte å finne domenenavn numero uno til dette formålet, og også Allposters.com kan være verdt en titt dersom du er ute etter billige løsninger. Her i Norge har vi Fineart.no, som selger kunst, både via auksjoner og vanlig gallerivirksomhet.

Er du ute etter andre objekter enn de som henges på veggen, kan det være verdt å ta en titt innom Lauritz.com, som er en nordisk nettauksjon der du kan finne alt fra dukkevogner fra 60-tallet til tre millioners Mercedes fra 1955.

Har du tatt noen fine bilder du ønsker tilbakemelding på, har Foto.no en egen side for bildekritikk. Kanskje vil du også lage kunst av fotografiene dine ved hjelp av PhotoArtist, eller laste ned noen tillegg til Photoshop via ActionXchange.

Synes du det er døllt med innendørskunst, kan du se på kreative sprayboksbrukere på Zephyr Graffiti. Noen tenker også nytt og sprayer "tredimensjonale" motiver på åpen gate (husk å trykke på linken nederst for å se alle fire sidene).

God søndag!

Se tidligere Søndagssurf-artikler