Søndagssurfen: Konspirasjon

Paranoide eller bare velinformerte? Konspirasjonsteoretikerne er både elsket, fryktet og vurdert som gale. Og nettet flommer over av dem.

Remember, remember the fifth of November,
Gunpowder Treason and Plot,
I see no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.

Neida, det har ikke tørnet for meg - i kveld feirer nemlig engelskmennene den såkalte Guy Fawkes Night, der det skytes opp fyrverkeri og brennes dukker til minne om Guy Fawkes - en av de mest berømte konspiratørene i engelsk historie. Guy var med på det såkalte "kruttplottet", der en gruppe katolske konspiratører for 401 år siden prøvde å blåse det britiske House of Parliament i lufta, men mislyktes. Du finner alt du trenger av informasjon på http://www.gunpowder-plot.org/, og Wikipedia har også sitt å bidra med. For øvrig er linja Remember, remember the fifth of November også undertittelen til V for Vendetta; en spennende film jeg så her om dagen.

Søndagssurfen: Konspirasjon


Den mest diskuterte konspirasjonsteorien må vel utvilsomt være drapet på John F. Kennedy for drøye førti år siden. Det finnes nesten ingen grenser for hvem som dras inn som bakmenn - både CIA, KGB, mafiaen, Fidel Castro og visepresident Lyndon B. Johnson er alle nevnt i ulike analyser og teorier, og få godtar at dette bare er én persons verk. Nettstedet Coverups.com har en god del lenker til informasjon, og igjen er Wikipedia din venn.

Amerikanerne har imidlertid mer å stri med i så måte, og fortsatt er ingenting blitt oppklart når det gjelder hva som egentlig skjedde 11. september 2001. Michael Moore gav ut filmen Fahrenheit 9/11 i 2004 der han får god tid til å forklare sitt syn på den saken, men det er flere som har sitt å si. Question911.com lar deg laste ned kritiske filmer, og på dette nettstedet finner du en video som er sett over femti millioner ganger.

Halvparten av New Yorks innbyggere tror presidentskapet var informert i forkant av hendelsen, mens en av tre mener myndighetene i USA hadde en finger med i spillet. Sterke tall, indeed. Kjendisene tar også bladet fra munnen - både Madonna og Charlie Sheen er eksempler.

Søndagssurfen: Konspirasjon


Naturligvis finnes det også kritikk av kritikerne - nettstedet WhatDIDN'Treallyhappen.com er viet til å knuse alle konspirasjonsteorier; det samme gjelder Internet Detectives. Her finner du en humoristisk vri - vel verdt en titt.

Faktisk er det opprettet en egen wiki viet til konspirasjonsteorier - hos TinWiki finner du alt om UFOer, Illuminati, spøkelser og Gud vet hva. Her får du dessuten en introduksjon til konspirasjonsteorier. Noen mener musikkens makt kan føre til vold, magi og satanisme, mens andre er mer bekymret over hvorfor Alfalfa fra Rakkerungene ble myrdet.

Søndagssurfen: Konspirasjon


Har du en egen konspirasjonsteori? Ikke? Ikke fortvil - hos Turn left kan du nemlig dikte opp din egen, slik undertegnede har gjort over (åå, så morsom).

God søndag!

[Ugjyldig objekt (debatt)]