Søndagssurfen: Kalkulatorer

Vet du hvor mye bilen din er verdt, hvor mye det koster deg å dusje hvert år eller når du egentlig kan kjøre bil etter gårsdagens strabaser? I dag ser vi på kalkulatortjenester på nettet.

Denne søndagen blir det fort litt egenreklame - vi har nemlig mange fine kalkulatorer her på DinSide, som kan hjelpe deg å finne ut mye rart.

Søndagssurfen: Kalkulatorer


Skal du selge bilen din, kunne det kanskje være greit å få en pekepinn på hvor mye du kan få for den? En riktig pris er viktig - er den for høy, får du ikke mange henvendelser, og er den for lav, taper du penger. På Hva er bilen verdt?-kalkulatoren kan du taste inn informasjon om bilen din, og så sammenligner den med bruktbilannonser som ligger rundt om kring på nettet. Det samme gjelder dersom du skal selge boligen din (eller refinansiere) - boligtakstkalkulatoren gir deg "gratis taksering".

Mange kjøper ny mobiltelefon om dagen, og det høres unektelig fristende ut å betale en krone for å få med seg en fin telefon hjem på dagen. Det eneste med liten skrift er at du må binde deg i 12 måneder med et gitt abonnement, men du skal jo ha et abonnement allikevel, så det er vel ikke så farlig? Gjett igjen - det kan nemlig hende at du går på en skikkelig smell økonomisk. Mobiltelefonkalkulatoren viser deg hvilket telefonabonnement som er mest økonomisk for deg - det samme gjør Telepriser.no - Post- og teletilsynets offisielle nettsider om telefonpriser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er midt i november, og gradestokken kryper støtt og stadig nedover. Det lukter pipe på søndager, men ikke alle er velsignet med en pelletsovn, vedovn, vannbåren varme eller hva de måtte være. Panel- og oljeovner er også mye brukt her til lands, og da er det viktig å ha så billig strøm som mulig. Med strømkalkulatoren finner du hvilken leverandør som er det beste valget for deg. Har du tenåringer i huset som dusjer et kvarter hver dag uten sparedusj er det helsikkes mye penger å spare på å kjøpe sparedusj og innføre noen dusjeregler - det fant jeg akkurat ut ved å bruke varmtvannskalkulatoren.

Søndagssurfen: Kalkulatorer


Norge er en belånt nasjon, det skal være sikkert og visst - pr i dag skylder nordmenn noe sånt som 1,4 billioner kroner, eller noe sånt som drøye tre hundre tusen pr hode i snitt. På DinSide finner du en rekke kalkulatorer som kan være til hjelp - finn billigste boliglån, se hvor mye du tåler å låne, se hva en renteoppgang betyr for deg eller finn effektiv rente på et forbrukslån som frister.

Søndagssurfen: Kalkulatorer


Men, det er ikke bare DinSide som tilbyr kalkulatorer på nettet. Husker du da du kjøpte den nye salongen i '74 til ti tusen? Det var jammen mye penger den gangen, sier du, men vet du nøyaktig hvor mye? Hos Statistisk sentralbyrå kan du raskt finne ut at den kostet 49.583 2006-kroner. Ikke rart du spiste suppe en måned etterpå! Vurderer du å flytte til Finmark for å spare litt kronasjer, kan du bruke denne kalkulatoren for å se hvor behagelig månedsbudsjettet ditt blir.

Calc.no kan du regne både med valutakurser, måle- og vektenheter, samt renter, moms etc. Lengde, areal og volum kan du også regne på med denne kalkulatoren. Den beste valutakalkulatoren finner du hos xe.com.

Søndagssurfen: Kalkulatorer


Hvis du har trang hjelm i dag etter en fuktig aften i går, kan du bruke promillekalkulatoren for å finne ut når du kan kjøre og kjøpe kebab. Denne forteller deg hvor mye du bruker på den slags i året (pass opp for "oh my God!"-opplevelser) og her får du vite om du drikker mer eller mindre enn gjennomsnittet.

Du får trøste deg med at du sannsynligvis ble slått av denne karen:


God søndag!

Se tidligere Søndagssurf-artikler!

[Ugjyldig objekt (debatt)]