Søndagssurfen: Julehandel på nett

I går var det handlefri, men i dag er det fritt frem igjen. Du kan faktisk gjøre unna hele julehandelen allerede i dag!

Snart er det jul, og med det følger adventslys, julekort, julerengjøring, lussekatter, marsipangriser, sju slag, julekrans på døra, avslutning i barnehagen, juletrepynting, lysslynger, nissekostyme og Gud vet hva. Da hadde det vel ikke vært så dumt å slippe turen til kjøpesenteret på den travleste lørdagen før jul? Handler du på nettet, blir det i verste fall en tur på postkontoret. Som regel slipper du billigere unna også.

Denne søndagen tar vi en titt på noen av våre favorittnettbutikker:

Data

Her er det mye å velge mellom. Den største nettbutikken her til lands er Komplett.no, som selger både datautstyr, foto, TV-er, spill og lignende. I samme kategori finner vi MPX, XD, PCutstyr og Netshop. Pass også på å ta en titt innom "Ukens tilbud" hos de respektive nettsidene, der det av og til er mulig å gjøre et aldri så lite kupp.

Musikk og DVD


Platekompaniet må definitivt nevnes under denne overskriften, som selger både film og musikk til gode priser. De har også egne julesider med juleplater og julefilmer - for eksempel får du Klassikeren fra 1946 for 129 kroner. Til en hver tid er det også hundrevis av titler til under hundrelappen. Andre aktører som også er å finne på nett er Free Record Shop, CDON.com og Zailor.

Søndagssurfen: Julehandel på nett


Vi kan ikke la være å nevne britiske Play.com heller, som med svært gode priser og kjapp levering er en av våre favorittbutikker på Internett (husk tohundrekronersgrensa).

Bøker

Norges overlegent største bokhandel på nett heter Bokkilden.no, som lar deg søke blant 1.6 millioner bøker - noe for en hver smak. Sjekk også ut de stadig mer populære lydbøkene, eller finn gode kjøp på tilbudstorget. Også Norli byr på over en million bøker, og Haugen bok er også vel verdt en titt når du skal handle bøker. Sjekk også ut deres språkkurs - noe å kjøpe til en som skal ut på reisefot?

Av utenlandske er det selvsagt ingen vei utenom Amazon.com - verdens største nettbutikk. Her finner du både bøker, filmer, leketøy, kamera, smykker, sportsutstyr og mer til. Husk også at bøker er fritatt for moms, så der gjelder ikke tohundrekronersgrensa.

Søndagssurfen: Julehandel på nett


Billetter

Hva gir du til den som har alt? Jo, billetter. Billetter til stand-up, billetter til kino, billetter til konserter eller billetter til fotballkamper. Avhengig av hvor du skal, er det ulike aktører som selger billettene - de største er Billettservice og billettluka.no. Sjekk også ut Filmweb for kjøp av kinobilletter, eller Ticketservice dersom du vil kjøpe billetter til arrangementer som ikke er i Norge. Hvis du absolutt MÅ ha billetter til noe som er utsolgt, finner du svartebørs satt i system hos billettkontoret.com.

De minste

Søndagssurfen: Julehandel på nett


Faktisk trenger du ikke sette foten i en eneste lekebutikk for å gjøre de minste fornøyde i år - hos Sprell finner du en god del leker. Hos treleker.com finner du nettopp treleker, hos Spillskrinet.no finner du brikkespill, Smart toy satser på å stimulere barns intellekt og Riktige leker kombinerer flere av dem. Sjekk også ut Barneleker.no og Prinsessevilikke. Har du mulighet til å hente varene poste restante i Sverige, kan du også sjekke ut busigt.se og prinsessebutikken.dk (varer flyter fritt i EU-land).

Klær og sko

Kanskje litt risikabelt å kjøpe den slags på nettet, men trøst deg med at du har 14 dagers angrefrist der du kan få tilbake pengene. Flere av de store kleskjedene finnes på nettet, for eksempel Hennes&Mauritz og Ellos. Sjekk også ut nettsidene til skobutikken på Majorstua - Lille vinkel sko, eller 2sko.no, som selger flere kjente merker. Du kan også kjøpe sportsklær fra Kari Traa, eller hva med noen fine mammaklær til en vordende mor? Mammahuset.no er din venn.

Hvorfor kvinner har to hender.
Hvorfor kvinner har to hender.
Vis mer


Rubrikkanonser

Begrenset budsjett i år? Kanskje du kan finne noe pent brukt - det finnes en rekke norske nettsteder med rubrikkanonser, for eksempel finn.no (med egen gis bort-kategori), Zett.no eller Bruktmarked.no, som har spesielt mye i datakategorien. Nettauksjoner er også en mulighet, for eksempel QXL, Netthandelen og Gibud. Sjekk også ut verdens største nettauksjon, eBay, som har over 16 millioner auksjoner til en hver tid. Hvis du er stiv i tysk, er det også et tips å sjekke ut den tyske varianten - der bruker de samme spenning som vi gjør i Norge, og dessuten kan du ofte få det sendt poste restante til Sverige, reise og hente det og unngå norsk moms (helt lovlig!).

Har du noen favoritter, er du hjertelig velkommen til å dele dem ved å bruke debatten under.

God søndag!

Se tidligere artikler i søndagssurfen!

[Ugjyldig objekt (debatt)]