Søndagssurfen: I siste liten

Hva gjør du når du noen kommer innom med julekort eller gave i dag, julaften, og du ikke har ordnet noe tilbake? I denne artikkelen gir vi deg tipsene!

I dag er det julaften, og hvis du ikke har fått handlet alle gavene ennå, begynner tiden å renne ut. Verst er det hvis du plutselig oppdager at en kompis du ikke har hatt så mye kontakt med det siste året har lagt igjen et julekort i postkassa di, eller om ei venninne kommer på døren med en pakke. Kjenner du hvordan det går kaldt nedover ryggen bare av tanken? Hvis dette skulle skje senere i dag, sier du følgende: "Det skal ligge i epostkassa di hvis alt har gått riktig for seg!", og så forter du deg opp foran PCen umiddelbart etter at de har gått.

For - det finnes massevis av elektroniske gaver og julekort på nettet, i alle former og prisklasser. Her er noen tips:

Julekort

Vi var så vidt vært innom elektroniske julekort i Søndagssurfen: Glade jul, men for å ta en liten reprise, finnes det massevis av steder på nettet der du kan sende elektroniske kort, og som regel er de fulle av julekortmaler på denne tiden av året. Mange av nettstedene er dessverre popup-skytere av ypperste klasse, så her er noen kvalitetssikrede lenker:

Julekort.no - Norsk side med en rekke håndtegnede julekort. Du velger mottakerens epostadresse, din egen epostadresse og skriver inn hilsen. For å se eksempel på hvordan et julekort blir, trykker du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagssurfen: I siste liten


Bluemountain - En av verdens mest brukte epostkorttjenester, og ikke uten grunn. Her holder kortene meget høy kvalitet med profesjonelle animasjoner og musikk. Noen av kortene lar deg velge blant massevis av sanger, og på enkelte kan du velge hvilket navn som blir sunget/nevnt i sangen. Medlemsskapet er gratis første måneden.

Julekortet vi har falt mest for i år, er imidlertid det du kan lage på Elfyourself.com - følger du lenken, skjønner du hva vi mener.

Søndagssurfen: I siste liten


Julegavekort

Vi har allerede dekket handel av fysiske ting på nettet ubønnhørlig de siste ukene på Dinside, for eksempel via Søndagssurfen: Julehandel på nett eller På nett med julen, der vi har tipset om en del nettbutikker. I dag er det imidlertid for sent å bestille fysiske ting på nettet, men hva gjør vel det? Gavekort finnes det jo massevis av.

Her er noen gavekort som vil glede noen og en hver:

Bokkilden.no har 1,6 millioner bøker å velge blant, pluss massevis av bøker og DVDer. Du velger beløpet selv og faktureres på Visakortet ditt. Mottakeren får så gavekortet rett i epostkassen sin, eller så kan du oppgi din egen epostadresse, skrive det ut og levere senere i dag.

Eller hva med et bladabonnement? Blablabla.no har massevis av bladabonnementer du kan gi bort, og tilbyr å sende ut gavekortet på epost umiddelbart - hva med Se&Hør, Mann, Bo Bedre, Cosmopolitan, Pondus, Autofil, Fotografi, Puls, FireFireTo eller Dagens Næringsliv? Mulighetene er mange.

Søndagssurfen: I siste liten


Aperitif selger gavekort på vin- og kokkekurs, som koster fra 390,- og oppover, og Filmweb tilbyr kinogaven - billetter til hvilken som helst kino i Norge. Billetter, ja - via Ticketfast kan du kjøpe elektroniske billetter i PDF-format til mange norske konsertsteder, blant annet Rockefeller, Chateau Neuf, Trøndelag teater, Festspillene i Bergen, Dyreparken i Kristiansand, Quart-festivalen og mer til. Les mer hos Billettservice.

Datautstyr? Komplett. Litt av hvert? Greenbasket eller Deal. Interiørting kan du for eksempel få gavekort på hos Bolia.

Beveger vi oss ut av Norge, får vi straks flere muligheter. Vi vil anta at vi ikke bommer fryktelig om vi tipper at Amazon selger flest gavekort på nett denne julen, eller hva med ett på eBay?

Søndagssurfen: I siste liten


Med håp om at brutter'n ikke leser Søndagssurfen i dag, skal han (blant annet) få et gavekort på Tshirthell.com til jul, som må være en av de kuleste butikkene på Internett - utrolig mange morsomme, vulgære og nesten litt for drøye budskap å gå med på brystet, men det har aldri den karen brydd seg noe om. Et gavekort hos Thinkgeek gir forresten husnerden mulighet til å kjøpe seg alt han kan drømme om.

Les også: Søndagssurfen, samleside

Står du helt fast når det gjelder hva du skal kjøpe, kan du gi bort et elektronisk Mastercard som kan brukes i alle nettbutikker som tar den type kort. Det finner du hos Webcertificate.com. Spørsmålet er vel da om det ikke er like greit å krype til korset og stappe et par hundrelapper i en konvolutt.

God jul!