Søndagssurfen: Høst

Luften er kaldere, kalenderen har så vidt bikket oktober og kvelden starter stadig tidligere. Hva skal vi finne på nå, da? Vi tar en surferunde.

Noen savner sommeren. Andre gleder seg til jul. Enkelte grøsser over at det ikke finnes noen røde dager mellom 17. mai og 25. desember. Mørket gjør noen deprimerte.

Høsten blir uansett akkurat hva du gjør den til selv, så hvorfor ikke se lyspunktene? For det første er mørkt vær = filmvær, så ta en titt innom Søndagssurfen: Film for å få noen tips til filmressurser på nett. Og - det er da unektelig mye koseligere med stearinlys og en god middag om høsten enn midt i mai? Søndagssurfen: Mat og drikke - at your service.

Det kan jammen være fint om høsten også.
Det kan jammen være fint om høsten også.
Vis mer


Søndagssurfen: Høst


Men det er selvsagt mye annet man kan finne på om høsten også. Plukke sopp, for eksempel - det er bare å spenne på seg et par gummistøvler og tjukke sokker og labbe i vei. Soppgleder.no har tips om hva du bør plukke, mens Soppsiden har oppskrifter. Aftenposten har dessuten en artikkel om sopp du bør la være å plukke med deg hjem.

Høst er også jakttid. Har du ikke tatt jegerprøven, kan du varme opp litt hos zensor.no. For øvrig finner du bestemmelsene her, og Norges jeger- og fiskerforbund har en kjekk oversikt over jakttider som kan være grei å ta en titt på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagssurfen: Høst


Glad i øl? Da må du forte deg og kapre en restplass til München! Oktoberfestivalen ble sparket i gang på onsdag, og i løpet av de 17 dager festivalen varer, ventes det seks millioner turister til Tysklands tredje største by. Der kan du ta plass i en de mange store teltene (enkelte rommer flere tusen personer) og kjøpe øl på glass som rommer minst en liter.

Flybilligst.no har oversikten over når det er billig å dra den neste måneden. Har du lyst til å gjøre litt annet enn bare å sitte i et telt og drikke øl, kan du ta en tur innom reiseredaksjonens München-side, eller sjekke ut Tripadvisor og VirtualTourist. Du kan også lese mer om øl hos Aperitif.

BØ!

Noen legger litt mer i Halloween enn andre.
Noen legger litt mer i Halloween enn andre. Vis mer


Skvatt du? I så fall kan det godt tenkes at du blir skremt i slutten av måneden også, når det igjen er tid for Halloween. Ved markeringen av den amerikanske tradisjonen, som stadig blir mer populær her til lands, kler barna seg ut og går fra dør til dør med det store ultimatumet "Trick or Treat", eller "Knask eller knep", som de sier der jeg bor. Min far endte for øvrig opp med en halv kartong med egg på husveggen i fjor, så det gjelder å være ajour med godteribeholdningen!

Har du lyst til å legge litt mer i det denne gangen, kan du få tips til hvordan å skjære ut gresskar på dette nettstedet. Her finner du Halloween-oppskrifter, og hos MIA eller PartyTime finner du antrekk.

God søndag!

Se tidligere søndagssurf-artikler her!