Søndagssurfen: Hjernetrim

Denne søndagen skal de små grå få litt å bryne seg på. Vi finner frem til ti nettspill som setter hjernen på prøve!

"Hjernen er et fantastisk organ. Den begynner å arbeide straks du slår opp øynene om morgenen og gir seg ikke før du kommer på jobben", sa Robert Frost. Vel, i dag er det forhåpentligvis ikke noe jobbing på programmet, og hva passer da vel bedre enn å aktivisere hjernen med noen morsomme spill i stedet? Her er ti av de beste:

I 2006 går det nesten ikke an å snakke om hjernetrim uten å nevne Sudoku. Spillet, som har tatt både Norge og resten av verden med storm det siste året, går ut på å fullføre et halvferdig tallsystem med sifrene 1-9. Reglene er enkle: Det er kun lov til å bruke hvert siffer én gang i hver rad, kolonne og blokk. Det finnes selvsagt mange nettløsninger, men få er så enkle og greie som Websudoku.

Søndagssurfen: Hjernetrim


En av undertegnedes favoritter er Zuma, som etter sigende også er Erna Solbergs favoritt. I Zuma skal du skyte ut fargede baller slik at de treffer andre baller i samme farge, og kombinerer du tre eller flere, forsvinner de. Samtidig har du et tidspress i form av at ballene ikke kan nå frem til målet - da er det snipp, snapp, snute. Sjekk også ut versjonen som ligger på Xbox Live Marketplace dersom du har Xbox 360 hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Xbox Live Marketplace finner du også Bejeweled 2, som er ett av de mest populære spillene. Her skal du bytte om to og to symboler for å danne rader på tre eller flere i samme farge - høyst avhengighetsdannende. Bejeweled 2 kan du spille hos både Yahoo og MSN. En annen variant er også Zookeeper, som bruker litt andre (og søtere) ikoner.

iSketch er en morsom sak. I Norge er spillet bedre kjent som Pictionary, der én deltaker prøver å tegne et løsningsord mens de andre gjetter. Siden du er nødt til å bruke muspekeren som tegneredskap, blir det en finfin "jøRgen 4 år"-schwung over tegningene.

Søndagssurfen: Hjernetrim


Søndagssurfen: Hjernetrim


Synes du det er morsomt å spille mot andre, er et parti sjakk slett ikke dumt. Vår søsterside, ITavisen, har faktisk en egen sjakkside, der du kan spille i et ranket system mot andre nordmenn.

Er du mer keen på den gode gamle spørrequizen, kan du spille både Klisterjerne, Vil du bli millionær og Pop Quiz på nettet.

Skjerp hukommelsen med Quick Pic - det gode gamle memory-spillet der du skal huske hvor de ulike bildene befinner seg og åpne dem parvis. Finnes selvsagt i flere varianter, som denne.

Søndagssurfen: Hjernetrim


Er du glad i film? Da har jeg en godbit til deg - i dette spillet skal du nemlig sette opp seks filmstjerner i en sekskant slik at de som ligger inntil hverandre har spilt i samme film. Du får poeng for å være rask, selvsagt, og kan også velge vanskelighetsgrad.

Originalitet er det i hvert fall ikke mangel på når det gjelder Samorost. Hjelp den lille karen å forhindre at de to trestubbene krasjer i verdensrommet!


Til slutt kan du teste ut Roly Poly, der du ved å rotere spillebrettet skal prøve å få det lille pinnsvinet i mål.

Har du noen interessante bidrag? Bruk gjerne debatten under.

God søndag!

Se tidligere søndagssurf-artikler

[Ugjyldig objekt (debatt)]