Søndagssurfen: Helse

Vondt i øret? Gravid? Knirker det i leddene? Nettet bugner over av folk som vil hjelpe deg. Bli med på ukas surferunde!

Bladhyllene på Narvesen er fylt til randen med overskrifter som "Slik får du flat mage på 14 dager" og "Utsett rynkene rundt øynene", og ungdommers spørsmål om sex blir tatt opp på direkten i Petre hver lørdag - helse er i skuddet som aldri før, og selvsagt gjelder det også på nettet.

Er det noe i veien med deg - det være seg øreverk, ømme håndledd eller forbrenning etter en alt for varm sommer, trenger du ikke å gå til fastlegen din for å få tips om hva du bør gjøre - på nettet sitter doktorene hos Lommelegen parate til å hjelpe deg med ditt spørsmål, i tillegg til at diskusjonsforumet deres inneholder over 50.000 tråder. Er du dreven i engelsk, finnes det også større ressurser - IntelliHealth er anerkjent som ett av de beste.

Lommelegens samleside om diabetes.
Lommelegens samleside om diabetes.
Vis mer


Gravid eller nettopp har fått barn? Da kan det være at forumdeltakerne på DinBaby eller Barn i magen kan hjelpe deg - to av landets mest trafikkerte fora. Informasjon om medisiner finner du i Felleskatalogen.

Søndagssurfen: Helse


Ikke fornøyd med fastlegen din? Da bytter du lett på nett. Trygdeetaten har opprettet tjenesten MinFastlege der du kan logge på, finne leger i din kommune med ledige plasser og bytte på få sekunder. Skal du opereres eller undersøkes, kan det være at det er kortere køer andre steder enn der du bor. Sjekk opp på sykehusvalg.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du ut og reise, er det kjekt å ha med seg et Europeisk helsetrygdekort, som du kan bestille gratis fra Trygdeetaten. Vår kjære reiseredaksjon har også laget en vaksinekalkulator slik at du raskt kan finne ut hva du trenger av vaksiner før du står ved gaten på Gardermoen. Er du funksjonshemmet og har lyst på en liten ferietur til hovedstaden? Da kan det være lurt å sjekke ut tilgjengelighetsguiden.no som tar for seg blant annet kjøpesentra, restauranter og konsertlokaler.

Har du fått kreft, blitt handicappet, blitt slått ned, voldatt eller fått sukkersyke, finnes det også interesseorganisasjoner det går an å melde seg inn i. Startsiden.no har en god oversikt over disse.

Hele artikkelen finner du her
Hele artikkelen finner du her
Vis mer


Er du opptatt av helse, bør du også sjekke ut nettmagasinet Mozon, som hver dag har nye artikler om alt fra sex og samliv til hud og hår. Også NRK-programmet Puls har egne nettsider, der du kan se tidligere sendte programmer. Du kan også finne mye interessant informasjon i Tidsskrift for norske lægeforning, som du finner på foreningens hjemmesider.

Keepertrening med EyeToy Kinetic
Keepertrening med EyeToy Kinetic
Vis mer


Har det blitt litt for mange grillpølser i sommer, står nettsteder i kø parate til å hjelpe deg ned i vekt. Både Dagbladet og VG hjelper deg gjerne - det gjør også Grete Roede. Eier du en spillkonsoll finnes det faktisk også spill som skal hjelpe deg ned i vekt. Playstation 2 har EyeToy Kinetic, Xbox har Yourself Fitness.

Bare husk å være snill med magen!

God søndag!