Søndagssurfen: Google

Søndagssurfen: Google

Hvis du trodde Google bare er et tekstfelt og en søkeknapp må du lese dette - det finnes nemlig drøssevis av tjenester som vi tar en titt på denne søndagen.

Publisert
Sist oppdatert

Google har tatt verden med storm. Uten å bruke en krone i markedsføring ble søkemotoren verdens desidert mest populære, og ble for noen år siden kåret til verdens sterkeste merkevare, foran Coca-Cola. Uttrykket "å google" har blitt synonymt med å søke på nettet, og Googles maskiner utfører flere hundre millioner websøk hver eneste dag.

Men, Google er så mye mer enn bare å søke i websider. Du kan også søke etter bilder, nyheter og etter at Google kjøpt opp Deja, er det også mulig å søke i newsgrupper etter informasjon. Det kan være vel så informativt som å søke i websider!

Men det stopper ikke her - Froogle er en søkemotor som lar deg søke etter produkter for å finne de beste prisene. I tillegg samler søkemotoren inn omtaler; det være seg omtaler fra respekterte nettsteder eller brukererfaringer rundt om på nettet, og gir produktene totalkarakter av fem. Her ser du et eksempel på søk etter hodetelefonmerket Grado.

Søndagssurfen: Google


Sliter du ofte med å finne filer, epost etc., har Google også et eget skrivebordssøk, som lar deg søke igjennom din egen datamaskin. Dersom du er usikker på hvordan et ord staves, kan Google Suggest hjelpe deg.

Søndagssurfen: Google


Sitter du med et par ord og gjerne skulle hatt flere av samme type, kan du også få Google til å lage et sett av ord. La oss si du skal skrive opp en del navn på dyr, men at hjernen stopper etter hund, katt, gris og ku - fyll inn i Google sets, og vips, så har du alt fra llama til delfin.

Et problem jeg har opplevd ofte er å finne tilbake til en side du har vært på før. "Hva var det jeg søkte på igjen, da?" og "Skal vi se, hvilken av disse treffene var det nå jeg fulgte?" er spørsmål jeg ofte har stilt inni meg, men etter å ha begynt å bruke personlige søk ser jeg nå lett hva jeg har søkt etter og hvilke linker jeg fulgte. Selvsagt har jeg også muligheten til å sette loggingen på pause for å unngå at de mest private søkene blir listet opp senere.

Søndagssurfen: Google


Eller hva med en notisblokk som er tilgjengelig hvor enn du sitter her i verden? I Google Notebook er det bare å lime inn hva enn du måtte finner av bilder og tekst på nettet som er interessant, i tillegg til at du selvsagt kan skrive det du måtte ønske. Google page creator lar deg lage hjemmesider.

I tillegg finner du drøssevis av utvidelser til FireFox, Regneark, satelittkart fra hele verden, vanlige kart, Picasa og mye annet hos Google.

Good søndag!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer