Søndagssurfen: Glade Jul

Enkelt og greit: I dag handler Søndagssurfen om jul. Er du klar?

I dag er første søndag i advent, der vi tenner lys for glede og starter på vår omvendte Ramadan - måneden der vi spiser omtrent like mye som vi har gjort hittil i år. Muligens er du godt i gang på din tredje lille sjokoladebit på like mange dager, og i kveld har du kanskje tenkt til å servere adventskringle og kakao.

Men har du oppskriften? Ah, på loftet i esken merket "jul", ja. Men det er jo ikke nødvendig å reise seg fra godstolen for å hente en oppskrift på loftet når det finnes så mye på nettet? Sannsynligvis er denne god som bare det - du kan prøve denne med eplefyll , eller hva med denne? (uææ, rosiner!)

Og mens vi er inne på julebaksten - du finner selvsagt oppskrift på alle de kjente og kjære på nettet også: Fattigmann, krumkaker, pepperkaker, sandkaker, sirupsnipper, kokosmakroner (min favoritt), goro og smultringer utgjør åtte til sammen, så da kan du stryke sandkaker den du er minst glad i. Har du ikke tid nok de nærmeste ukene, finnes det nødløsinger - her finner du fire kjappe for den med dårlig tid.


Nok om julebaksten - vi må jo ha julegodterier også! Lag alt på denne siden, så er du sikret blide barn og ektefeller de neste ukene. Og for ikke å snakke om selveste julekvelden - trenger du tilberedningstips til pinnekjøttet, kan du sjekke ut damping av pinnekjøtt. Hører du til ribbefolket, får du innføringer i valg av ribbe, hvordan du får sprøtt svor, hvor mye du skal beregne pr hode, fersk eller frossen og mer til. I det hele tatt er det mye nyttig å finne på Mat og drikkes kokkeskole.

Huff, nå ble jeg sulten. Okay - nok matprat for i dag.

Julekalender er alltid stas, og på nettet florerer det av dem hvert år. Det har noen tatt konsekvensen av ved å lansere en oversikt over alle julekalenderne som finnes rundt om kring - personlig synes jeg det høres mest attraktivt ut med "flotte premier som et kjøkken, peis, varmepumper, lcd-tv, badstuovn og mye, mye mer", som er ingrediensene i Vi i villas julekalender. Om folk kommer til å gå mann av huse for Haugesund kommunes fire kaffekopper, derimot, er jeg usikker på.


Julekort! Oi, nå vet jeg hva vi må gjøre i dag, kjære. Kanskje skulle man ha fulgt den teknologiske utviklingen og sendt elektroniske julekort i stedet - i hvert fall til de som ikke står en SÅ nær? På den fronten finnes det flere aktører, blant annet julekort.no, sidene.no eller den amerikanske Blue mountain, som nok er verdens mest kjente ekort-tjeneste. Har du venner i utlandet, kan du sjekke ut hva God jul betyr på andre språk. Feliz Navidad!

Julen er også tid for å handle julegaver, men der fikk du hjelp både forrige søndag og på torsdag, så da får du være fornøyd. Jeg vil tro barna blir minst like glade som dette hvis de får en Wii til jul:


Hva annet hører julen til, da? Nissen! Nissekostyme får du tak i her, eller her dersom det ikke er barna som skal underholdes.

Tips til julefilmer, julemusikk og blomster finner du hos Anitas julekos, brikkespillene kan du kjøpe på brikkespill.no, og en liten samling elektroniske julespill finner du her. Er du av dem som hater at julemarsipanen er ute i butikkene i oktober, er det bare å skrive under her, og sitter ikke julesangene like godt som da du var ung, kan du friske dem opp hos Stille Julenatt.

Og jeg trenger vel ikke en gang å minne deg på å sende ønskeliste? Hvis ikke du er en av tvilerne, da.

God søndag!

Se tidligere søndagssurf-artikler!

[Ugjyldig objekt (debatt)]