Søndagssurfen: Fotball

VM er rett rundt hjørnet, og for deg som synes det er alt for lite om fotball her på DinSide er redningen her - vi ser på hva nettet har å by på innen fotball.

8. juni braker det løs igjen - tre uker med fest og moro for alle som er glade i fotball, og på de offisielle nettsidene finner du alt du trenger å vite om puljer, kampoppsett, stadioninformasjon og annen informasjon.

Dersom du har slitt litt med å komme i VM-stemning i år (for øvrig godt forståelig siden Norge ikke er kvalifisert), kan tomlene dine hjelpe deg i gang - i butikkhyllene finner du som vanlig VM-spillet fra EA Sports, som er vel verdt et kjøp skal vi tro vår mann. Andre lar elektronikk være elektronikk og tomler være tomler og bruker heller pekefingerene til å spille ordentlig bordfotball.

Det er i seneste laget å skaffe seg billetter til årets VM, men det er naturligvis gode muligheter for å se fotball andre steder. Før du reiser på en slik tur, kan det være greit å a) sørge for korrekt antrekk og lære deg de riktige sangene. VG Netts fotballinker har pekere til det meste av klubber både her til lands og resten av Europa, og med et par klikk derfra, kan du lære deg hva du skal synge neste gang du skal på kamp, om det så er på Melløs eller Ullevål.

Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro. Publikumsrekord: 199 854 (før ombygging)
Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro. Publikumsrekord: 199 854 (før ombygging)
Vis mer


Mangler du innsikt i fotballreglene og tror at Drillo har fått navnet sitt etter en is, får du en rask innføring her. Det kan jo også være grei kunnskap å ha når mor skal være med minstemann på fotballkamp for første gang? Husk forresten at det for barn er mest viktig å ha det gøy!

For mange er ikke fotball det samme uten tippekupongen i hånda, og skal du tippe finnes det langt flere bookmakere enn Norsk Tipping å legge igjen penger hos. På BetBrain.com finner du en oversikt over hvilke bookmakere som tilbyr den beste oddsen på det spilleobjektet du har tenkt til å sette penger på. Trenger du hjelp til å vurdere sannsynlige utfall av en kamp, er NIFS en fin side å oppsøke, som byr på mye nyttig statistikk for de involverte lagene. Visste du for eksempel at Tverrelvdalen aldri har tatt poeng fra Båtsfjord på Båtsfjord kunstgress?

Når så kampene pågår er det viktig å holde seg oppdatert; enten det er på nett eller på mobil. LiveScore.com dekker de fleste fotballkamper, også her til lands, og slenger du på en "wap." foran, får du en mobilvennlig utgave som er fin å ha der du sitter på toalettet etter søndagsmiddagen hos svigermor.

Den som er glad i fotball og har sans for humor, vil finne mye glede i tegneserien Pondus, som du finner hver dag i Dagbladet. Godbiter den siste uka inkluderer for eksempel denne og denne.

«Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England 2-1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland – Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Atlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball. Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: –Your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating!».

Bjørge Lillelien da det norske fotballandslaget slo England 2-1 under VM-kvalifiseringen i fotball på Ullevaal Stadion i Oslo den 9. september 1981.Nettet har selvsagt flere fotballrelaterte ting å le av. Denne dommeren er en kar litt utenom det vanlige, og dette laget vinner neppe Fair Play-prisen denne sesongen. Er du en av dem som ikke helt klarer å se hva som er så stas med fotball, kan kanskje denne eller denne gjøre noe med det?

Hvis det fortsatt ikke kribler i skuddfoten får du heller finne på noe annet i sommer.

God søndag!