Søndagssurfen: Film

Enten det er på kino, DVD, NRK2 eller med en laptop i fanget setter de fleste pris på en god film. Vi ser hva nettet har å by på av filmressurser.

Regnet fosser ned utenfor og kåken er noenlunde ryddig. Med andre ord blir det ingen store samvittighetsproblemer om du ser en film i kveld, men hva skal du velge? Selvsagt kan du lese omtaler hos noen av dine favorittkritikere, men det finnes også steder som samler inn omtalene for deg. På Metacritic.com gir de samtlige filmer en poengsum fra 0-100, basert på en haug av (amerikanske) omtaler der de legger vekt på de med best rykte. Det samme gjør Rotten tomatoes, som i tillegg har filmrelaterte nyheter og større interaksjon med brukerne. Faktisk kan du også bruke Google på tilsvarende måte ved å skrive "movie:" foran søket ditt, f.eks. movie:da vinci code.

For å komme i godstemning er det et kjent triks å se trailere. På nevnte Rotten tomatoes finner du også en del av dem - det gjør du også hos Apple, som også kan by på HD-oppløsning på mange av de nyeste trailerne.

RottenTomatoes.com
RottenTomatoes.com
Vis mer


Dersom du har lyst til å gå på kino, men ikke helt vet hva som går, finner du program for mange av landets kinoer på Filmweb. Her finner du også en oversikt over kommende filmer både på kino og DVD, og du kan også sjekke om filmen du hadde lyst til å se har kommet på DVD ennå. Vurderer du å kjøpe en DVD, er DVDarkivet og DVDnett behjelpelige med å vurdere film - også platas kvaliteter hva lyd, bilde og ekstramateriale angår.

Men hvor skal du kjøpe? Det er mye penger å spare dersom man bruker litt tid på å lete rundt, og spesielt dersom du skal bestille fra utlandet er det ekstra viktig i forhold til 200-kronersgrensa. På dvdpricesearch.net får du en sammenligning av prisen hos en rekke amerikanske nettbutikker, inkludert frakt til Norge dersom du angir det. Kelkoo har en tilsvarende tjeneste på norsk, om ikke fullt så godt utført.

Sjekk også ut salget hos Play.com for å gjøre noen kupp, og også CDON og Platekompaniet har hyppige nedprisinger på gode filmer.

Søndagssurfen: Film


Mens du venter på at videobutikken eller kinoen skal åpne, kan du jo varme opp med litt filmquiz? På FilmWise finnes det massevis av quizer relatert til film. Hva med å finne ut hvem som mangler, hvem som spyr eller hvem som kysser? Du kan også dra frem noen gamle DVD-plater og se om du ikke finner noen påskeegg, eller konkurrere med kompisene om hvem som gjenkjenner flest filmer her og her.

Har du noen ganger lurt på hvorfor i all verden alle bomber må ha en nedtellingsklokke, eller tenkt på stakkars Mr Pappodopolus som alltid får fruktkjerra si knust under en biljakt? Her finner du alle klisjeene. Har du lyst til å lese litt alternative omtaler, er Mr. Cranky et friskt pust som alltid prøver å finne det negative ved en film.

Kanskje orker du ikke å tusle ned til videosjappa i dag, og da kan du heller prøve å leie film på nettet. På Filmarkivet finner du både ny og gammel film, både fra Norge og resten av verden. Er videosjappa langt unna, kan det også være et alternativ å leie film som kommer rett i postkassa. Eksempler på slike tjenester er Filmleie.no, brafilm.no eller Film24.no.

Dersom du fortsatt sitter på en fjorten tommers sort/hvitt-TV, er det kanskje på tide å spytte inn litt penger i et skikkelig hjemmekinoanlegg? På Dingz.no anmelder de stadig nye TVer, DVD-spillere og annet snacks, og på AVforum henger det en del ekspertise som kan hjelpe deg på vei. Ikke glem å dekorere veggene, og gjerne med noe ekstra snasent!

Søndagssurfen: Film


Er du mer fan av filmsnutter du kan sende på mail til gutta, kan du sjekke ut junkmail.dk eller YouTube, som lar deg søke effektivt i tusener på tusener av filmlipp.

God søndag!