Søndagssurfen: Bokmerker

Denne søndagen tar vi en titt på de mest populære nettstedene for utveksling av bokmerker. En slags bokmerkesamling over bokmerkesamlinger, liksom.

Det siste året har det blitt veldig populært med det som kalles for sosial surfing - dersom du kommer over en morsom side, sender du inn noen ord om den, og så kan alle de andre velge å stemme den opp eller ned. Når alle bidrar på denne måten blir det massevis av nye sider å besøke hver eneste dag. Med andre ord vil du finne mang en godbit to klikk fra denne artikkelen.

Søndagssurfen: Bokmerker


Digg.com

Digg.com er blant de hotteste for tiden. I all sin enkelhet inneholder den en laaang liste med lenker, og når du er registrert kan du klikke "digg it" dersom du liker lenken. På siden av hver lenke ser du hvor mange som har digget det til nå, og på den måten kan du raskt se hvor populær en nettside er. Du kan også sortere treffene slik at du får ukens mest diggede lenker etc. En link jeg fant nå nettopp viser de utroligste ting laget med etch-a-sketch.

Søndagssurfen: Bokmerker


Del.icio.us

del.icio.us er også veldig populær. Her er det større fokus på at du bruker et søkefelt, men du kan også se hvilke lenker som har vært mest populære de siste timene. Hva med en oversikt over kaloriene i den mest populære fastfooden?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagssurfen: Bokmerker


StumbleUpon

StumbleUpon er også en av våre favoritter. Denne kan legges inn som et tillegg til Firefox, og da får du en egen verktøylinje med en knapp der du kan "snuble" inn på en nettside noen har anbefalt innenfor dine interessefelt, som du kan redigere i profilen din. Under buzz finner du de sist anbefalte nettsidene.

Søndagssurfen: Bokmerker


Furl

Furl er en annen variant. Her kan du også installere en egen verktøylinje slik at du raskt kan "furle" et nettsted. Her er en samling over kule ting å finne med Google Earth.

Søndagssurfen: Bokmerker


Fark

Fark.com samler inn nyhetssaker innenfor ulike temaer som sport, underholdning, teknologi etc. Fark oppdateres med noen dusin nye lenker hver dag, som for eksempel de 10 merkeligste kamerainnretningene som finnes.


Sånn, nå skulle du ha litt å klikke igjennom.

God søndag!