Sommerens beste bærbare

En oppsummering er jo så avgjort på tide nå som vi har fått testet alle maskinene vi skulle fra vår lille sammenligning av bærbare til under 10.000.

Vi tar de aktuelle datamaskinene alfabetisk:

Sommerens beste bærbare


Acer Aspire 5600
Dette er en maskin som ga oss et gjennomsnittlig inntykk. Den tar ikke av på noen som helst måte, og på tross av at den har integrert webkamera er den heller litt slett utstyrt. Når verken ytelse eller batteritid er noe spesielt å trekke fram er det vanskelig for oss å anbefale denne bærbare spesielt. Men når det er sagt så har den heller ikke noen direkte svake sider.

Sommerens beste bærbare

Dell Inspiron 6400

Denne bærbare PCen er fremdeles en av våre favoritter. Med 3 kilo er kanskje ikke noen lettvekter, men den er solid, meget stillegående og har en uovertruffen batterilevetid. Klasker du på et ATI X1300 (eller kanskje X1400) grafikkort i stedet for det vanlige interne kan du også bruke den til spilling. Men da må du altså tåle litt viftestøy (som du må på alle bærbare med gode grafikkløsninger), og batteritiden går ned til mellom fire og fem timer med 9-cellers batteriet.

Sommerens beste bærbare


Tundra 1032X
I forhold til ytelsen har den god batterilevetid, og ved siden av dette virker den nokså solid. Med sine 2,7 kilo er den også blant de lettere i 15,4 tommers klassen. Men vi har likevel litt å utsette på den, og maskinvaren tilhører forrige generasjons bærbare. Er du dog villig til å akseptere de svake sidene er nok dette en bærbar som du kan bli veldig fornøyd med.

Sommerens beste bærbare


Zepto Znote 6214W
To og en halv kilo, meget velutstyrt og pen i tøyet, pluss knall ytelse for en bærbar til under ti tusenlapper. Hvis du heller ikke er avhengig av batterilevetid over to timer så snakker vi her om et ganske så attraktivt valg. Bare husk at baksiden av skjermen er et svakt punkt på denne bærbare PCen.

Vårt valg

Som dere vet finnes det ikke en rett bærbar datamaskin som passer for alle. Spiller du mye førstepersons skytespill har du et helt annet behov enn en som kun er interessert i å bruke datamaskinen til å se film, høre musikk og surfe på nettet. Eller er du ofte på farten? Da er gjerne en maskin på tre kilo for mye å jogge rundt med.

Bærbar PC

Hva mener du er viktigst? (Avsluttet)
Mest for pengene(33%) 352
Spillytelse(18%) 193
Batterilevetid(15%) 163
Støynivå(13%) 140
Byggekvalitet(10%) 111
Vekt(8%) 85
Skjermstørrelse(3%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


På den annen side ender vi jo nå sommerens samletest av bærbare til rundt 10.000 kroner og vi vil derfor spikre et et par gode valg. Dell sin Inspiron 6400 er fremdeles et av dem. Prioriterer du batterilevetid og/eller støy er dette et sikkert valg. For mer guffe, og ikke minst et stilfullt utseende må vi trekke fram Zepto Znote 6214W. Og til slutt, hvis du ikke vil ha PC i det hele tatt har du jo alltids muligheten for en MacBook.

Men dersom du ikke finner noen av disse bærbare interessante så trenger du ikke å fortvile, for vi skal ikke slappe av i mer enn et par dager. Neste test kommer nemlig allerede mot slutten av uka, og da er det en tøff liten sak på under to kilo som skal på benken. I tillegg blir det flere tester utover sommeren og høsten, for det kommer flere interessante modeller ut før skolestart som kan være bedre enn alle våre testede maskiner. Så det er bare å følge med!

Sammenligningen av de ti bærbare finner du her.
Og på denne siden er det en oversikt over alle testene.