<B>SLUTT PÅ SØVNLØSE NETTER:</B> Ikke alle har savnet sømløss avspilling like mye, men for noen av oss er det viktig - ihvertfall av og til.
SLUTT PÅ SØVNLØSE NETTER: Ikke alle har savnet sømløss avspilling like mye, men for noen av oss er det viktig - ihvertfall av og til.Vis mer

Sømløs avspilling i Spotify

Og de som ønsker å leke DJ får seg også en bonus i ny oppdatering.

Er vi snobber når vi sier det rykker litt i både kropp og hode når Spotify begår et av sine velkjente musikalske overtramp, nemlig å stykke opp to sanger som egentlig skal gli i ett med stillhet i et sekund eller to?

Spotify har fram til i dag ikke støttet såkalt "sømløs" avspilling, som altså vil si at tilhengere av alt fra ambient-musikk til lange prog-rock-plater der musikken sklir - nettopp - sømløst fra spor til spor har måttet tåle noen ubehagelige avbrudd idet Spotify-klienten går fra spor 1 til 2, fra spor 2 til 3 og så videre.

Enkelt å aktivere

I dag slippes en oppdatering til Spotify som løser problemet. Vi har allerede lastet ned og installert oppdateringen, og kan bekrefte at for eksempel det britiske bandet The Orb nå kan nytes i sin helhet, uten irriterende avbrudd.

Funksjonen aktiveres i "Preferences"-panelet, og ligger samme sted som du blant annet finner valget for streaming i høy kvalitet.

Her laster du ned

En annen funksjon som DJene blant oss kanskje har savnet, er det som på norsk heter krysstoning, eller "crossfade" hvis du forholder deg til engelsk terminologi.

Denne funksjonen legger inn glidende overganger mellom spor som i utgangspunktet ikke har noe med hverandre å gjøre, for eksempel mellom en Rhianna-sang og en Tom Waits-sang (du behøver ikke takke oss for idéen), og som derfor passer svært godt i spillelister som inneholder forskjellige artister, album, sjangere og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krysstoning aktiveres samme sted som sømløs avspilling.

Spotify blir automatisk oppdatert for brukerne etterhvert, men orker du ikke vente kan du leste ned de nye versjonene her: