- Som å selge kjøleskap på Nordpolen

DinSides julekalender takker for seg.

Det var jo egentlig en god idé.

Vi ville ha en julekalender der vi kunne glede flest mulig, så i stedet for å lodde ut én premie hver dag, ville vi glede 100 musikkelskere hver eneste dag frem mot jul. Derfor hadde vi skaffet til veie 2400 invitasjoner til den svenske musikktjenesten Spotify, som vi ble hodestups forelsket i da vi prøvde det for første gang for noen uker siden.

Og reponsen var formidabel. Det haglet inn med lesere som febrilsk trykket F5 den første dagen, og nesten 200 gav oss en langfinger i debatten for måten vi delte ut invitasjoner på, der kodene var scriptet til å bli vist nå og da i løpet av døgnet.

Vi lyttet og endret derfor på reglene - hver dag har vi hatt en ny måte å dele ut invitasjoner på. Vi har bedt om favorittsanger, arrangert fredagsquiz, gjemt nisser og mer til.

Selvsagt har vi ikke kunnet unngå å se, til og med i vårt eget forum, at alle kan få Spotify uten invitasjon. Ja, også vårt søstermagasin ITavisen meddelte at dette var mulig.

- Som å selge kjøleskap på Nordpolen


I tilfelle Spotify skulle stenge for muligheten til å bruke disse proxyserverne, valgte vi allikevel å fortsette med julekalenderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Responsen har imidlertid avtatt for hver dag, og det har etter hvert blitt ganske kjent at man ikke trenger en invitasjon for å få Spotify.

Nå har vi nådd et punkt der vi føler at vi selger kjøleskap på Nordpolen - det var bare så vidt vi ikke satt igjen med invitasjoner til overs i går, og da er liksom poenget litt borte.

Så - les om hvordan du gjør det, last ned Spotify og kos deg med mengder av musikk. Det var jo hele intensjonen vår med denne julekalenderen allikevel.

PS! "Trikset" innebærer at du bruker et engelsk postnummer, men engelskmennene får ikke den samme tilgangen til de nordiske artistene som oss her i Norden. Derfor bør du logge inn på nettsidene i etterkant og bytte postnummer/land til Norge, men da mister du de 5 invitasjonene du får utdelt når du registrerer deg.

Men - de trenger du jo ikke uansett.