Solid XBox-kontroller

Trenger du en ekstra gamepad til din splitter nye XBox? Eller liker du ikke den som fulgte med? Thustmaster har en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thrustmaster er en velkjent produsent av tilbehør til både konsoller og PC, og nå lanserer de flere dingser til Microsofts superkonsoll. Blant disse er ratt, gamepads og en skateboard (!).

Microsofts originale kontroller som følger med XBoxen har vært gjenstand for en god del diskusjon. Noen mener den er stor, klumpete og ubehagelig, andre synes den passer perfekt inn i hånden. Vårt inntrykk etter noen ukers bruk er temmelig positivt, vi synes det går fint an å venne seg til både størrelsen og avstanden mellom knappene. Men hvis du er ute etter et tredjeparts-alternativ, er Thrustmasters Firestorm absolutt noe å vurdere.

Forskjeller?

Størrelsesmessig er Firestorm stort sett identisk med den originale kontrolleren til Microsoft. Så hvis du er ute etter en mindre pad, kan du egentlig bare glemme denne. Videre er den også litt tyngre, og dette synes vi er et positivt trekk – den føles rett og slett litt mer solid.

Plasseringen av knappene og styrespakene er egentlig identisk med Microsofts utgave. Den eneste merkbare forskjellen er at den digitale paden er flyttet litt lenger til høyre. Back- og Start-knappene er nå over hverandre og ikke ved siden av hverandre, men det er ikke noe man tenker spesielt mye over.

image: Solid XBox-kontroller

Én nyhet er Program-knappen, som lar deg altså programmere de forskjellige knappene til å utføre andre funksjoner enn de er ment til. Vi kan ikke si at vi benyttet oss spesielt mye av denne muligheten, men det er jo sikkert greit å ha den der.

Thrustmaster har også redusert antallet minnekort-porter fra to til én. Det har kanskje ikke så enormt mye å si, det er tross alt ikke nødvendig med minnekort til XBox, og Microsofts originale kontroller har allerede to porter fra før.

Det mest hyggelige med Firestorm er hvordan de analoge styrespakene oppfører seg. De har rett og slett litt mer motstand enn tilfellet er hos Microsoft, noe som medfører bedre presisjon i spill som krever det – for eksempel Halo. Vi prøvde Firestorm med Halo – og flere andre spill, og er kjempefornøyd med den økte graden av nøyaktighet.

image: Solid XBox-kontroller

Det eneste problemet vi har med Firestorm er at ristefunksjonen er mer delikat enn hos Microsoft. Vi liker at det rister skikkelig, og der skuffer Thrustmaster.

Utgaven vi fikk til test er dekortert med Ferrari-logo, og andre bilrelaterte klistremerker. Det kan virke litt ”harry”, men fortvil ikke – det finnes en klistremerkeløs versjon som også er billigere.

Konklusjon

Hva mer er det å si? Firestorm er en gamepad som føles godt, og gir faktisk mer presis styring enn Microsofts egne kontroller. Hvis du kan leve med svakere force feedback og kun én minnekort-port, kan vi absolutt anbefale Firestorm til alle XBox eiere som ønsker seg en ekstra gamepad – til en billig penge. Firestorm koster nemlig 239 kroner (279 for Ferrari-utgaven), mens Microsoft-gamepaden koster 399 kroner. Et godt kjøp, med andre ord.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!