Med Webmynd kan du bake inn en haug av andre søk i Google-søket. Foto: Colourbox.com
Med Webmynd kan du bake inn en haug av andre søk i Google-søket. Foto: Colourbox.comVis mer

Søk flere steder på én gang

Smart nettlesertillegg for Firefox og Internet Explorer.

Ditt typiske Google-søkeresultat er delt i to - på venstre side finner du treffene Google har funnet, og på høyre side vises relaterte tekstannonser.

Vi har tidligere sett hvordan du kan integrere bilde- og videosøk på hovedsøkesiden i artikkelen 3 triks som gjør Google bedre, men med dagens godbit, Webmynd, får du flere muligheter til å tilpasse høyremargen. I tillegg har utvidelsen flere andre bruksområder.

25 briljante utvidelser til Firefox

Når du har installert Webmynd, velger du hvordan du vil bruke utvidelsen ved å svare på noen kjappe spørsmål. Webmynd fungerer på flere måter:

Tilpass Googles høyremarg

Dersom du valgte å bruke Webmynds utvidelsesfunksjon for Google-søk, kan du tilpasse Googles søkeresultater. Du velger blant en god håndfull tjenester (24 i skrivende stund), som Flickr, Wikipedia, Twitter, YouTube, Digg og så videre, og når du så har utført et Google-søk, utføres det samme søket på alle disse tjenestene, der resultatet vises i høyre marg, slik som dette:


Litt elegant er det også at en eget boks viser søketreffene i din nettleserhistorikk (hvis du ønsker), og det er her Webmynds hovedfunksjon kommer inn i bildet - det fungerer nemlig også som en smart tjeneste for å arkivere nettleserhistorikken din.

Hver side du ser på lagres på vanlig måte i historikken, men i tillegg lagres også et lite minatyrbilde slik at du kjapt kan finne tilbake til sidene du har sett på i nettleseren. Dette kan du slå av og på som du vil.Lagrer ikke hemmeligheter

For sikkerhetens skyld, lagrer aldri Webmynd sider som vises med kryptert forbindelse (URL-er som begynner med https://), og i oppsettet kan du også angi hvilke sider/domener som ikke skal logges, slik at du f.eks. lett kan eksludere alle Google-søkene dine, intranettsidene på jobben eller datingtjenesten du bruker.

Slik skjuler du "privat" surfing

Historikken er tilgjengelig via en smal stripe i venstre kant av nettleseren og ser ut som på bildet til høyre når du klikker på den. Fra dette panelet kan du også bokmerke siden du ser på i bokmerketjenesten Delicious, "digge" den, legge den til på Facebook, Twitter og et par andre tjenester.

Du finner det du trenger på http://www.webmynd.com/.