Søk flere steder på én gang

Smart nettlesertillegg for Firefox og Internet Explorer.

Med Webmynd kan du bake inn en haug av andre søk i Google-søket. Foto: Colourbox.com
Med Webmynd kan du bake inn en haug av andre søk i Google-søket. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ditt typiske Google-søkeresultat er delt i to - på venstre side finner du treffene Google har funnet, og på høyre side vises relaterte tekstannonser.

Vi har tidligere sett hvordan du kan integrere bilde- og videosøk på hovedsøkesiden i artikkelen 3 triks som gjør Google bedre, men med dagens godbit, Webmynd, får du flere muligheter til å tilpasse høyremargen. I tillegg har utvidelsen flere andre bruksområder.

25 briljante utvidelser til Firefox

Når du har installert Webmynd, velger du hvordan du vil bruke utvidelsen ved å svare på noen kjappe spørsmål. Webmynd fungerer på flere måter:

Tilpass Googles høyremarg

Dersom du valgte å bruke Webmynds utvidelsesfunksjon for Google-søk, kan du tilpasse Googles søkeresultater. Du velger blant en god håndfull tjenester (24 i skrivende stund), som Flickr, Wikipedia, Twitter, YouTube, Digg og så videre, og når du så har utført et Google-søk, utføres det samme søket på alle disse tjenestene, der resultatet vises i høyre marg, slik som dette:

Søk flere steder på én gang


Litt elegant er det også at en eget boks viser søketreffene i din nettleserhistorikk (hvis du ønsker), og det er her Webmynds hovedfunksjon kommer inn i bildet - det fungerer nemlig også som en smart tjeneste for å arkivere nettleserhistorikken din.

Hver side du ser på lagres på vanlig måte i historikken, men i tillegg lagres også et lite minatyrbilde slik at du kjapt kan finne tilbake til sidene du har sett på i nettleseren. Dette kan du slå av og på som du vil.

Søk flere steder på én gang


Søk flere steder på én gang


Lagrer ikke hemmeligheter

For sikkerhetens skyld, lagrer aldri Webmynd sider som vises med kryptert forbindelse (URL-er som begynner med https://), og i oppsettet kan du også angi hvilke sider/domener som ikke skal logges, slik at du f.eks. lett kan eksludere alle Google-søkene dine, intranettsidene på jobben eller datingtjenesten du bruker.

Slik skjuler du "privat" surfing

Historikken er tilgjengelig via en smal stripe i venstre kant av nettleseren og ser ut som på bildet til høyre når du klikker på den. Fra dette panelet kan du også bokmerke siden du ser på i bokmerketjenesten Delicious, "digge" den, legge den til på Facebook, Twitter og et par andre tjenester.

Du finner det du trenger på http://www.webmynd.com/.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer