Softpit PC Search: Gratis dokumentsøk

De fleste av oss har opplevd å ikke finne dokumenter på PCen. Med et indekseringsverktøy blir jobben langt enklere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Softpit PC Search er utviklet av Goldmarc Technology AS i Fredrikstad, og er et nyttig tillegg til innebygde søkefunksjoner i Windows. Programmet lager indekser av innholdet i Word-dokumenter (.doc) samt html-filer og tekstfiler (.txt). Deretter kan du søke etter spesifikke ord i dokumentet som du er på utkikk etter, og få respons umiddelbart.

Webgrensesnitt

Søkeresultatene presenteres i et eget vindu til høyre for søkevinduet, i et webgrensesnitt, og sorteres etter relevans (antall forekomster av ordet/ordene). Et enkelt klikk på ønsket dokument, og det åpnes i tilknyttet program.

Softpit PC Search søker både i papirkurven og i temporære filer, og du kan i tillegg selv velge hvilke disker/partisjoner som skal indekseres.

image: Softpit PC Search: Gratis dokumentsøk

Noen begrensninger

Foreløpig har Softpit PC Center en indeksgrense på 5.000 dokumenter, og det klarer heller ikke å indeksere dokumenter som er på mer enn 3 MB. En annen svakhet er at programmet ikke støtter jokertegn (? *), og søk etter setninger eller deler av setninger støttes heller ikke. Søker du for eksempel etter "En dag i skogen" vil hvert ord bli behandlet isolert, og søkeresultatet vil vise dokumentet med flest forekomster av ordene først.

Ut over dette virker programmet enkelt og solid, og er helt klart et nyttig tillegg til søkefunksjonene i operativsystemet. Windows XP har for øvrig innebygd indeksfunksjonalitet, noe vi skal komme tilbake til ved en senere anledning. Les også vår omtale av et annet indekseringsverktøy, The Sleuthhound.

Softpit PC Search er freeware, og kan lastes ned fra denne siden (5,7 MB).