SoftMaker FreeOffice

Godt og gratis alternativ til Microsoft Office, med norske ordlister og mulighet for å kjøres uten installasjon!

Hvem har sagt at en god og brukervennlig kontorsuite behøver å koste penger?
Hvem har sagt at en god og brukervennlig kontorsuite behøver å koste penger? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Word, Excel og PowerPoint brukes nærmest synonymt om tekstbehandling, regneark og presentasjonsverktøy. Men det finnes gratisalternativer til de velkjente kontorapplikasjonene, og vi har omtalt flere av dem her på DinSide tidligere. Du finner lenker til de mest aktuelle nederst i denne artikkelen.

Det har imidlertid dukket opp et nytt medlem i gratis-familien, og det kommer fra tyske SoftMaker.

Programpakken heter FreeOffice, og er som navnet tilsier gratis for alle å bruke, både privat og i bedriftssammenheng.

Grensesnittet kan minne om Microsoft Office 2003, som var den siste versjonen uten de brede knapperadene ("ribbons") som de fleste har et elsk-/hat-forhold til. Er du av dem som syntes Office 2003-grensesnittet med nedtrekksmenyer fungerte bedre, bør du absolutt ta en titt på FreeOffice.

Portabel versjon

En stor forskjell er imidlertid størrelsen på installasjonsfilen. Mens Office 2003 var på flere hundre megabytes, begrenser FreeOffice seg til 57. Ikke nok med det, så snart du har installert programsuiten får du mulighet til, via startmenyen, å lage en såkalt portabel versjon av dem.

Den portable versjonen kan kjøres direkte fra for eksempel en USB-minnepinne, og trenger sågar ikke installasjon. Kjempesmart hvis du for eksempel skal benytte en datamaskin du ikke har anledning til å installere noe på.

Les også: Microsoft lanserer ny Office

Tre programmer

Pakken inneholder de tre programmene TextMaker (tekstbehandling), Presentations (presentasjon) og Planmaker (regneark), og er kompatibel med tilsvarende filer opprettet i Microsoft Office - inkludert XML-formatene i Office 2007/2010/2013. Du kan også lagre i disse formatene, og eksportere til PDF, for eksempel når ting skal legges på nett eller distribueres på annet elektronisk vis.

PlanMaker
PlanMaker Vis mer

(Artikkelen fortsetter etter skjermbildene)

Presentations
Presentations Vis mer


Og selv om språket i dialogene er på engelsk, kan du bruke norsk stavekontroll. Denne er tilgjengelig som gratis nedlasting fra SoftMakers hjemmesider.

image: SoftMaker FreeOffice


Du finner mer informasjon og kan laste ned programpakken hos SoftMaker.

Merk

For å laste ned pakken må du imidlertid oppgi epostadressen din, samt godkjenne at SoftMaker kan sende deg elektronisk informasjon i ny og ne. Dette kan du enkelt melde deg av etter å ha mottatt første epost. Hvis du synes det er en uting, bør du stifte bekjentskap med disse alternativene:

LibreOffice 4.0
KingSoft Office 2012.