For sofaslitere Foto: Oliver Mann
For sofaslitere Foto: Oliver MannVis mer

Sofasurfing med trådløst tastatur

Nå som flere og flere PCer leveres med mulighet for å koble seg opp mot PCen i stua, blir det mer fristende å sitte i sofaen og styre det hele. Og her er løsningen for sofasliterne: infrarødt trådløst tastatur!

For den nette sum av 565 kroner ekskl. mva. kan tastaturet bli ditt. Det blir levert med svart som farge, og har en elegant design. Sikkert for å passe godt sammen med alle de "pene" fjernkontrollene du ellers har på salongbordet. For det er akkurat det dette er: en fjernkontroll til PCen.

For deg som har sittet med en bærbar PC på fanget og jobbet, vil dette tastaturet være lett å kjenne igjen. Tastene er på samme størrelse og de numeriske tastene har blitt plassert på bokstavtaster. De aktiveres på samme måte som på bærbare PCer, ved hjelp av en egen funksjonstast.

I tillegg har man satt på de vanlige Windows-tastene, men som nå faktisk får en nytteverdi. Der man før grep til musa for å få opp Start-menyen, blir det enklere med en knapp på tastaturet. Det samme gjelder for høyreklikk-tasten.

Bedagelig og behagelig

Som museløsning har du tilgjengelig en opphøyd gummiknott på størrelse med et kronestykke. Den er plassert i høyre hjørne, mens museknappene er plassert i venstre hjørne. I tillegg har du gode håndtak på sidene for så å kunne bruke hele tastaturet som mus. Museløsningen er ikke god nok. Den virker upålitelig og er overfølsom og fraværende om hverandre. Men nøyer du deg med musbruk til å surfe og spille kabal, fungerer den fint, med litt tilvenning.

Tastaturet og tastene er meget behagelige å bruke. Det er plass til alle fingrene og det er ikke noe problem å skrive med touch-metoden. Du bør likevel passe på ergonomien: På vanlige tastaturer kan du bruke en håndleddstøtte, men det er ikke lett å ta med den i fanget. For øvrig er det meget behagelig å slenge beina opp på skrivebordet og skrive en artikkel for DinSide med tastaturet på fanget!

Alt du måtte trenge av kabler følger med, enten du bruker PS/2, seriell eller AT-plugg på tastatur og mus. Det følger også med fire standard AA-batterier til tastaturet. Som en nødløsning kan du bruke en egen strømkabel til tastaturet, men noe av sjarmen med et trådløst tastatur blir jo da borte...

Selve oppkoblingen av tastaturet gikk smertefritt. Ingen problemer med drivere, ettersom det ikke fulgte med noen. Den infrarøde mottakeren som du kan plassere f.eks. på PCen, tar i mot signaler veldig godt, og har et bredt område den fungerer i. Den er også utstyrt med lysdioder som viser status på num-, caps- og scrollock-tastene.

Mer informasjon fås hos Komplett Data (33 48 96 00).