Galaxy Watch Active 2 og Tab S6

Sniktitt på Samsung-nyhetene

Vi tok en titt på Samsungs nye smartklokke og det nye nettbrettet under IFA-messen.

Samsungs Øyvind Aasen viser frem Galaxy Watch Active 2. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN: På Samsungs gigantiske område på IFA-messen var det ikke bare rykende ferske nyheter som ble vist frem. Allerede annonserte produkter som smartklokken Galaxy Watch Active 2 og nettbrettet Galaxy Tab S6, samt Galaxy Note 10 og den spennende PC-en Galaxy Book S – som ikke kommer til Norge med det første.

Fungerer helt uten mobilen

Galaxy Watch Active 2 lanseres kun et halvår etter Active «1», med spesielt tre nyheter i bagasjen:

4G-støtte gjør Galaxy Watch Active 2 til en mer frittstående enhet, og du kan ringe, sende meldinger og gjøre andre ting som krever nettilgang uten å ha mobilen i nærheten.

Du vil se at designet på Active 2 er forholdsvis likt forgjengeren, men urkransen er faktisk blitt helt ny. Samsung har fått skryt for den roterende kransen på sine Galaxy Watch-modeller, men den første utgaven av Active hadde ikke denne.

Den tredje store nyheten er støtte for elektrokardiografi (EKG), som også Apple Watch har og som kan måle uregelmessigheter i hjerterytmen. Funksjonen er riktig nok ikke godkjent av amerikanske helsemyndigheter ennå, så det er uvisst når Samsung vil aktivere den.

<strong>GALAXY WATCH ACTIVE 2:</strong> Samsungs nye smartklokke kommer i to størrelser. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY WATCH ACTIVE 2: Samsungs nye smartklokke kommer i to størrelser. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Tab S6

Vi fikk også en liten titt på Galaxy Tab S6 på messegulvet. I videoen under demonstrerer en representant fra Samsung flere av nyhetene ved nettbrettet. Blant annet noen av S Pen-nyhetene ved at du kan veive i luften for å styre kameraet, men også hvordan Samsungs notatapp kan konvertere håndskrift til tekst, som du for eksempel kan eksportere til Word.

Dette er for øvrig funksjoner som også er tilgjengelig på Note 10+.

I videoen kan du også se det nye tastaturdekselet og den smarte løsningen med å feste S Pen magnetisk på baksiden av Tab S6-en.

PS. På grunn av mikrofontrøbbel, er det kun musikk i klippet under.

Når du først er her. Ta også en titt på Galaxy Fold i videoen under:

Vi fikk en kort titt på Samsung Galaxy Fold under årets IFA-messe i Berlin. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer