Sniktitt på ny Mario

Super Mario Sunshine kommer i norske butikker i løpet av høsten, og i mellomtiden har vi kikket på den japanske versjonen. Bør du glede deg?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nintendos nye og flotte konsoll har hittil ikke kunnet skilte med et ekte Mario-spill. Vi har prøvd Luigi’s Mansion, som forteller historien til Marios bror, men det vi hele tiden har ventet på er skikkelig Mario.

Vi fikk sett Super Mario Sunshine på E3-messen tidligere i år, og nå har spillet kommet ut i Japan. Europeiske spillere må vente helt til oktober på å spille spillet, og derfor var det svært hyggelig å få muligheten til en rask titt på den japanske versjonen.

Fargerik som alltid

Historien bak Super Mario Sunshine er enkel – Mario og hans venner drar på ferie til en idyllisk og solfylt øy, men dessverre viser det seg at noen som ligner veldig mye på Mario har dekket øya med ekkelt slim og vært generelt ubehagelig. Mario blir mistenkt, og må gjøre opp for seg ved å rense øya for slimet.

For å få dette til får du et morsomt verktøy til disposisjon: Et apparat som kan sprute vann, og i tillegg kan den også gjøres om til en slags jetpack som lar deg fly korte avstander. For å ikke glemme at den kan snakke også.

I løpet av de første brettene får du opplæring i bruken av vannapparatet, og får sjansen til å rense vekk flere slimangrep. Slimet produserer små monstre som kryper rundt og prøver å angripe deg, og for å bli kvitt kilden av angrepet må du ødelegge et slags hovedmonster som stikker hodet ut av slimet.

image: Sniktitt på ny Mario

Vi fikk spilt gjennom flere brett, og det er klart at de er like fargerike og veldesignete som vi er vant til fra tidligere Mario-titler. De føste brettene foregår i og rundt øyas største by, og etterhvert vil du bli transportert til flere eksotiske lokasjoner.

Det er nok variasjon i brettene – ved et tilfelle dukker onde-Mario opp og kindapper din kjære, og du må jage han rundt hele brettet. En annen gang må du komme deg gjennom noen helt sinnsyke hoppegåter, og dette uten hjelp fra den vannbaserte jetpacken.

Underveis må du også samle på gull- og solskinnsmynter og en gang i blant slåss mot noen ganske så harde bosser.

Kjapt i gang

Akkurat som alle tidligere Mario-spill er også dette ekstremt lett å komme i gang med. Det eneste problemet er at det tar litt tid før du blir vant til å bruke vannkanonen. Det kan være noe vrient å rette vannstrålen akkurat der du vil ha den, men det er for det meste en vanesak.
Vi spilte forøvrig med WaveBird, den nye trådløse kontrolleren til GameCube, og det er bare å anbefale denne som essensielt kjøp da den kommer i butikkene i november.

Vi gleder oss

image: Sniktitt på ny Mario

Super Mario Sunshine er nok ikke den samme revolusjonen som Mario 64 var da den kom til Nintendo 64-maskinen. Likevel er det et ekstremt vellaget og underholdende spill, i beste Nintendo-stil. Brettene er store, grafikken er topp og det er nok utfordringer til å holde deg gående i timesvis.

Vi kommer tilbake med en fullstendig anmeldelse av spillet med en gang det kommer i norske butikker.