HP Capshare 910 kan skanne 50 A4 sider i sort/hvitt.
HP Capshare 910 kan skanne 50 A4 sider i sort/hvitt.Vis mer

Snedig dokumentskanner fra HP

HP vil snart lansere en ny type håndskanner med flere snedige egenskaper. Hensikten med skanneren er å kunne samle dokumenter hvor som helst og når som helst uten tilknytning til PCen. Skanneren er på størrelse med en bærbar CD-spiller, og kan lagre opp til 50 A4 sider før den må "tømmes".

Tidligere var håndskannere svært vanlige blant mange fotoentusiaster med stramt budsjett. Nå er flatskannerne blitt så billige at håndskannerne stort sett er forsvunnet. Når HP nå lanserer en håndskanner er det ikke skanning av bilder som er bruksområdet, men innhenting av dokumenter hvor som helst.

Skanneren har fått navnet Capshare 910 og er utstyrt med en liten LCD-skjerm som gir forhåndsvisning av dokumentene. Den trenger ikke være tilkoblet PCen når du skanner, og har en kapasitet på ca. 50 sider i sort/hvitt. Den kan skanne de fleste media utenom skjerm og laminerte overflater.

Et produkt for de mobile

I følge HP er det 58 mill. mobile brukere i USA og Europa. Mange av disse vil naturlig nok ha behov for å faxe eller sende epost når de er ute i felten, og denne skanneren kan gjøre jobben enda mer effektivt enn å stå i kø foran fax-maskinen i hotellobbyen eller på flyplassen.

Enklere skanning

De gamle håndskannerne krevde at du var pinlig nøyaktig under selve skanningen for at resultatet skulle bli bra. Den nye HP-skanneren er utstyrt med programvare som gjør at du bare behøver å kjøre skanneren over siden i et bestemt mønster. Programvaren i skanneren vil deretter knytte sammen de enkelte delene til en helhet.

Når du skal overføre det innskannede materialet, kan du enten gjøre det med en kabel eller du kan overføre infrarødt. De innskannede sidene kan overføres til PC, skriver eller mini-PC med Windows CE.

Skanneren vil få en pris i USA på ca. 700 dollar, og blir derfor dyrere enn mange flatskannere. Men siden skanneren har helt andre bruksområder, kan den derfor ikke sammenlignes direkte med vanlige flatskannere. Når produktet vil være tilgjengelig i Norge er enda uklart. HP har satt opp en egen web-server for de som er interessert i mer informasjon om dette produktet.