Snart slutt for Office 2003

Den siste klassiske Office-pakken synger på siste verset.

Microsoft Office 2003 var siste utgave av programsuiten som hadde klassisk utseende i Word, PowerPoing og Excel.
Microsoft Office 2003 var siste utgave av programsuiten som hadde klassisk utseende i Word, PowerPoing og Excel.Vis mer

Den siste tiden har det vært mye fokus på at Microsoft slutter å supportere og oppdatere Windows XP etter 8. april. Men Microsoft setter strek også for en annen sentral programvare denne datoen, kontorsuiten Office 2003.

Og nå vil Microsoft gjerne at de som fortsatt benytter aldrende versjoner av Word, Excel og Powerpoint snarest kommer på andre tanker.

Microsoft Office 2003 var den siste utgaven av programvaren som hadde en klassisk design med nedtrekks-menyer øverst. Fra og med Office 2007 var menyene erstattet med brede "ribbons" øverst, organisert i arkfaner.

Alt var bedre før?

Ikke alle fant seg til rette med det nye grensesnittet, og derfor er det grunner til å tro at den siste klassiske Office-pakken fortsatt er temmelig utbredt.

Ribbon-grensesnittet ble introdusert i Office 2007, og har siden blitt videreutviklet. Her fra Word 2010.
Ribbon-grensesnittet ble introdusert i Office 2007, og har siden blitt videreutviklet. Her fra Word 2010. Vis mer


For å lokke brukere til å oppgradere, har Microsoft laget en såkalt "infografikk" som på en humoristisk måte skal overbevise brukere av Office 2003 om at verden har endret seg kolossalt i løpet av de siste årene, og at det er på tide å bytte ut aldrende programvare.

For, som Microsoft selv sier, "It feels good to be modern".

Du kan se den selv hos Microsoft.

Over på leie-modell

Hva med deg?

Bruker du Office 2003? (Avsluttet)
Nei, bruker nyere Microsoft Office-versjon(55%) 914
Ja(24%) 403
Nei, bruker alternative løsninger(20%) 336
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Og når Microsoft snakker om å oppgradere, er det Office 365 de sikter til, Microsofts siste Office-pakke som man laster ned fra nettet, betaler leiepris for, og som oppdaterer seg automatisk.

Det finnes også alternative suiter med kontorprogrammer som ikke koster penger, som Kingsoft Office, LibreOffice eller OpenOffice.org.

Du kan også prøve Microsoft Office 2013 gratis, eller bruke web-utgaven uten kostnad. Google Docs er også et meget godt kostnadsfritt alternativ for nettleseren.

Samleside: Gratisprogrammer