Snart slutt for gratis Windows 10-oppgradering

Har du lyst å oppgradere PC-en til Windows 10 uten å betale? I dag er fristen.

<B>FORVANDLE GAMLE WINDOWS-UTGAVER TIL DETTE:</b> Gjør du det innen 29. juli, slipper du å betale en krone for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FORVANDLE GAMLE WINDOWS-UTGAVER TIL DETTE: Gjør du det innen 29. juli, slipper du å betale en krone for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne artikkelen ble oppdatert 29. juli 2016.

En av de store overraskelsene da Microsoft lanserte Windows 10 i fjor sommer, og muligens også en av de største grunnene til operativsystemets umiddelbare suksess, var at oppgradering fra Windows 7 og 8.1 var gratis.

Windows 10 inneholder en rekke nyheter og forbedringer fra eldre Windows-utgaver. Ikke minst hevder Microsoft at sikkerheten har blitt flyttet til et helt nytt nivå.

LES OGSÅ: Nå oppgraderer Microsoft blåskjermen!

Gratis oppgradering i ett år

Microsoft hadde bestemt at alle skulle kunne oppgradere helt uten kostnad fram til 29. juli 2016. I dag er denne datoen kommet, så er du lysten på en gratis oppgradering av operativsystemet i PC-en din, må du skynde deg.

Gjør du det i løpet av 29. juli, kan du oppgradere og bruke Windows 10 kostnadsfritt i hele PC-ens levetid.

Velger du derimot å vente med å oppgradere til etter dette, må du belage deg på å betale rundt tusenlappen for standardversjonen av Windows 10. For Pro-utgaven vil kostnaden være en god del høyere.

LES OGSÅ: Ønsker du ikke å oppgradere til Windows 10? Slik blir du kvitt alle varslene

Enkel fremgangsmåte

Hvis PC-en din har Windows 7 eller 8.1, er det stor sannsynlighet for at du den siste tiden har fått hyppige varsler om at det er på tide å oppgrader. Selve oppgraderingen er relativt enkel for de fleste, du kan enten trykke på en av varselboblene, eller finne den på Windows UpdateKontrollpanelet.

PÅ WINDOWS UPDATE: Du kan oppgradere direkte fra Windows Update på Kontrollpanelet.  Foto: MICROSOFT
PÅ WINDOWS UPDATE: Du kan oppgradere direkte fra Windows Update på Kontrollpanelet. Foto: MICROSOFT Vis mer


Merk at du med denne Windows-versjonen også kan installere operativsystemet helt fra grunnen av, gjerne til en blank harddisk/SSD. Foretar du installasjonen før 30. juli, skal du bruke den samme installasjonsnøkkelen som i Windows 7/8.

Du finner all den informasjonen du trenger om fremgangsmåten i denne artikkelen.

LES OGSÅ:
Slik får du tilbake den klassiske startmenyen
Her er de skjulte Windows 10-nyhetene
Stor Windows 10-oppgradering i august

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!