Snart slutt for gratis Windows 10-oppgradering

Har du lyst å oppgradere PC-en til Windows 10 uten å betale? I dag er fristen.

FORVANDLE GAMLE WINDOWS-UTGAVER TIL DETTE: Gjør du det innen 29. juli, slipper du å betale en krone for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FORVANDLE GAMLE WINDOWS-UTGAVER TIL DETTE: Gjør du det innen 29. juli, slipper du å betale en krone for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble oppdatert 29. juli 2016.

En av de store overraskelsene da Microsoft lanserte Windows 10 i fjor sommer, og muligens også en av de største grunnene til operativsystemets umiddelbare suksess, var at oppgradering fra Windows 7 og 8.1 var gratis.

Windows 10 inneholder en rekke nyheter og forbedringer fra eldre Windows-utgaver. Ikke minst hevder Microsoft at sikkerheten har blitt flyttet til et helt nytt nivå.

LES OGSÅ: Nå oppgraderer Microsoft blåskjermen!

Gratis oppgradering i ett år

Microsoft hadde bestemt at alle skulle kunne oppgradere helt uten kostnad fram til 29. juli 2016. I dag er denne datoen kommet, så er du lysten på en gratis oppgradering av operativsystemet i PC-en din, må du skynde deg.

Gjør du det i løpet av 29. juli, kan du oppgradere og bruke Windows 10 kostnadsfritt i hele PC-ens levetid.

Velger du derimot å vente med å oppgradere til etter dette, må du belage deg på å betale rundt tusenlappen for standardversjonen av Windows 10. For Pro-utgaven vil kostnaden være en god del høyere.

LES OGSÅ: Ønsker du ikke å oppgradere til Windows 10? Slik blir du kvitt alle varslene

Enkel fremgangsmåte

Hvis PC-en din har Windows 7 eller 8.1, er det stor sannsynlighet for at du den siste tiden har fått hyppige varsler om at det er på tide å oppgrader. Selve oppgraderingen er relativt enkel for de fleste, du kan enten trykke på en av varselboblene, eller finne den på Windows UpdateKontrollpanelet.

PÅ WINDOWS UPDATE: Du kan oppgradere direkte fra Windows Update på Kontrollpanelet.  Foto: MICROSOFT
PÅ WINDOWS UPDATE: Du kan oppgradere direkte fra Windows Update på Kontrollpanelet. Foto: MICROSOFT Vis mer


Merk at du med denne Windows-versjonen også kan installere operativsystemet helt fra grunnen av, gjerne til en blank harddisk/SSD. Foretar du installasjonen før 30. juli, skal du bruke den samme installasjonsnøkkelen som i Windows 7/8.

Du finner all den informasjonen du trenger om fremgangsmåten i denne artikkelen.

LES OGSÅ:
Slik får du tilbake den klassiske startmenyen
Her er de skjulte Windows 10-nyhetene
Stor Windows 10-oppgradering i august

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer