Snart kan man søke i Facebook-historikken

Facebook tester ut ny søkefunksjon.

<strong>NYTT SØK:</strong> Nå tester Facebook ut en ny søkefunksjon som lar deg søke i alt du har tilgang til å se på Facebook. Foto: PER ERVLAND
NYTT SØK: Nå tester Facebook ut en ny søkefunksjon som lar deg søke i alt du har tilgang til å se på Facebook. Foto: PER ERVLANDVis mer

I fjor lanserte Facebook sitt grafsøk, som gir deg en rekke muligheter til å søke i informasjonen vennene dine deler.

Eksempelvis kan du søke etter venner som liker et gitt fotballag, kvinnelige venner som er single eller restauranter vennene dine har besøkt i Barcelona.

Funksjonen er dog fortsatt ikke tilgjengelig i den norske utgaven av Facebook, så for å bruke den, må du bytte språk til engelsk og utføre søkene på det samme språket.

Les også: – Grafsøk er bare begynnelsen

Har begynt testing av fullt søk

I følge Bloomberg har Facebook nå begynt å teste ut en ny søkefunksjon for enkelte brukere.

Den gir deg mulighet til å søke i alle statusoppdateringer du har tilgang til.

Dermed kan du lettere finne tilbake til en gammel statusoppdatering du postet en gang i 2010, og det kan også vennene dine eller andre som hadde tilgang til statusoppdateringen da du postet den.

Les også: Slik skjuler du bruddet på Facebook

Begrens synligheten på tidligere innlegg

Vil du komme den nye søkefunksjonen litt i forkjøpet, kan det derfor være lurt å rydde opp i gamle statusoppdateringer.

Det første du vil gjøre er kanskje å sørge for at synligheten er satt til «kun venner» på alt du har postet.

Det gjør du på personverninnstillinger-siden, som du kan finne frem til ved å trykke på lenka du akkurat passerte, eller velge innstillinger og personvern enten i PC-nettleseren (fra den lille trekanten øverst til høyre) eller direkte i mobilappen.

BEGRENS PUBLIKUMET: I personverninnstillingene kan du begrense publikum både for fremtidige og tidligere innlegg.
BEGRENS PUBLIKUMET: I personverninnstillingene kan du begrense publikum både for fremtidige og tidligere innlegg. Vis mer


Over ser du bilde av hvordan det ser ut i nettleseren. Den øverste linja viser hvem som får se alle dine fremtidige oppdateringer, men legg også merke til lenka «begrens tidligere innlegg», som automatisk kan sette alle dine tidligere oppdateringer til «kun venner» selv om de tidligere var postet offentlig eller for venner av venner.

Gå igjennom aktivitetsloggen

aktivitetsloggen, som du får frem ved å åpne din egen profil og trykke på «vis aktivitetslogg», får du opp alt du har foretatt deg på Facebook.

Visste du forresten at du kan laste ned alt sammen?

ALT: Aktivitetsloggen viser alt du har foretatt deg på Facebook og lar deg søke i dine tidligere eskapader.
ALT: Aktivitetsloggen viser alt du har foretatt deg på Facebook og lar deg søke i dine tidligere eskapader. Vis mer


I venstre marg kan du trykke på ulike filtre for en litt lettere oversikt. Eksempelvis kan du se statusoppdateringene du selv har postet via «dine innlegg»-lenka. Legg også merke til at det finnes et søkefelt på toppen av aktivitetsloggen slik at du kan finne frem til enkelte statusoppdateringer om du husker hva de inneholdt.

HVEM FÅR SE? For hvert element kan du justere hvem som har tilgang til å se det. «Kun meg» kan brukes for ting du ikke vil at andre skal se.
HVEM FÅR SE? For hvert element kan du justere hvem som har tilgang til å se det. «Kun meg» kan brukes for ting du ikke vil at andre skal se. Vis mer


Redigeringen kan du så foreta direkte i hovedvinduet, for eksempel ved å sette synligheten til «kun meg» eller slette elementet direkte.

Merk at hvert element har to små ikoner. Det første angir hvem som kan se elementet og det andre hvorvidt det vil vises på tidslinjen din.

Dersom du for eksempel har kommentert noen andres statusoppdatering, får du ikke gjort noe med hvem som ser det, men du kan velge å ta det bort fra din tidslinje, slik at det ikke vises når noen skummer igjennom din profil.

Dog vil vi anta at kommentaren din vil være søkbar for andre som uansett har tilgang til å se den opprinnelige statusoppdateringen.

Les også: Facebooks forsidebilder er offentlige