Snart kan DVD erstatte videoopptak

Sharp og Pioneer går nå sammen om å produsere DVD-spillere med opptaksmuligheter (DVD-RW teknologien). Samtidig jobber DVD Forum med løsninger for å fjerne kompatibilitetsproblemer i DVD-verden. En god grunn til å vente litt med å kjøpe DVD-spiller?

Det finnes i dag en rekke forvirrende DVD formater til forskjellige formål; DVD-Video, DVD-ROM, DVD-Audio, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, og DVD Video Recording. De nye spillerne fra Sharp/Pioneer vil basere seg på DVD-RW teknologien.

Markedet for DVD-spillere med opptaksmuligheter ventes å eksplodere i tiden som kommer. Talsmenn fra Sharp har uttalt at de forventer at 10 millioner enheter vil være solgt innen 2004. Selvsagt venter de at DVD-RW blir standard opptaksformat for disse.

Sharp har sin styrke på video- og laserteknologisiden, mens Pioneer er eksperter på lydsiden. DVD-spilleren med opptaksmulighet er bare ett av prosjektene de to gigantene skal samarbeide om fremover.

"DVD Multi" sikrer kompatibiliteten

For å fjerne usikkerheter omkring de mange formatene, og hva som kommer til å bli standarder i framtiden, har en rekke DVD-produsenter gått sammen i foreningen DVD Forum. Denne foreningen arbeider i øyeblikket med ”DVD Multi”, en spesifikasjonsliste for DVD-produsentene som skal sikre at alle DVD-formater skal kunne leses i nye spillere. ”DVD Multi”-merket vil være trykket på disse spillerne.

Både Sharp og Pioneer er representert i DVD Forum, og dersom ”DVD Multi” blir inkorporert i de nye spillerne, er det kanskje god grunn til å bytte ut din gamle VHS-spiller. De første produktene ventes på markedet om halvannet år, og prisen ventes å ligge på godt under 10 000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om samarbeidet her, og om DVD forum her.