Snart kan det bli mulig å se Netflix uten nettilgang

Mot slutten av året kan strømmetjenesten endelig få offline-støtte.

HA MED PÅ FARTEN: Netflix en populær tjeneste, men i flere år har brukere etterlyst muligheten til å se på innhold når de ikke har tilgang på nett, som når de er ute og flyr. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
HA MED PÅ FARTEN: Netflix en populær tjeneste, men i flere år har brukere etterlyst muligheten til å se på innhold når de ikke har tilgang på nett, som når de er ute og flyr. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere år har Netflix-brukerne lengtet etter muligheten til å se TV-seriene og filmene på strømmetjenesten også når de ikke har nettilgang, men selskapet har stått hardt på at offline-støtte ikke kommer til å skje.

Blant annet fordi det ikke er brukervennlig, da de mener det blir for komplisert å laste ned filmer, og på grunn av lisensiering.

De har også hevdet interessen for offline-støtte ikke er stor nok.

- Åpen hemmelighet

Nå kan det imidlertid endelig se ut til at de har ombestemt seg, og at de mot slutten av året introduserer en ny «download-and-go»-funksjon, skriver Gizmodo.

«KOMMER IKKE TIL Å SKJE»: Da Dinside møtte produktinnovasjonssjef Chris Jaffe og kommunikasjonssjef Joris Evers i Netflix for snart to år siden, var offline-støtte helt uaktuelt. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)
«KOMMER IKKE TIL Å SKJE»: Da Dinside møtte produktinnovasjonssjef Chris Jaffe og kommunikasjonssjef Joris Evers i Netflix for snart to år siden, var offline-støtte helt uaktuelt. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE) Vis mer

Nyheten kommer fra bransjekilder via nettstedet LightReading.

Om påstandene faktisk stemmer, gjenstår riktignok å se.

Netflix' offline-støtte omtales imidlertid som en «åpen hemmelighet», ifølge LightReading,

Representanter fra Netflix holder enn så lenge kortene tett til brystet.

Duket for ny rettighetskrig?

Flere film- og TV-strømmetjenester har etter hvert begynt å tilby offline-støtte. Her hjemme har Viaplay tilbudt det i noen år allerede, mens Amazons Prime-tjeneste introduserte det på tampen av fjoråret, ifølge Gizmodo.

I forrige måned skal Netflix-sjef Reed Hastings ha sagt i en telefonkonferanse i forbindelse med en kvartalsrapport at selskapet bør ha et «åpent sinn» omkring offline-video.

Så gjenstår det i så fall å se hvor mye av Netflix-innholdet som eventuelt blir tilgjengelig for nedlasting. Med tanke på hvor vanskelig det ser ut til å være å få innhold tilgjengelig på tvers av landegrenser, kan det bli en stor utfordring.

LES OGSÅ:
Bruke Netflix i utlandet?

Netflix lanserer superenkel fartsmåler

Slik bruker du mindre Netflix-data

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!