Rykter: iPad Pro blir rammeløs og får USB-C

Snart forsvinner hjemknappen fra iPad

Apple-lansering senere denne måneden.

SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
SIER FARVEL TIL HJEMKNAPPEN: Mye tyder på at Apple-sjef Tim Cook snart skroter hjemknappen på iPad, i hvert fall pro-modellen. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Apple lanserte nye iPhone-modeller tidligere i høst, markerte de den endelige overgangen til en hjemknapp-løs mobil. Hverken nye iPhone Xs, Xs Max eller Xr har hjemknapp.

Snart starter ferden mot en hjemknapp-løs iPad, skal vi tro den siste tids rykter.

Senere denne måneden forventes nemlig Apple å holde en produktlansering hvor de vil vise frem to nye iPad Pro-modeller, skriver 9to5Mac. Sist gang serien ble oppdatert var juni i fjor.

Rammeløs design

En av de viktigste endringene er at skjermen vil ta opp nesten hele fremsiden, og de vil komme uten hjemknapp, slik vi kjenner fra iPhone X- og Xs-serien.

I motsetning til iPhone vil ikke nye iPad Pro ha en såkalt «notch», men det vil være nok plass i rammen rundt skjermen til frontkamera og sensorer som gjør det mulig med Face ID-ansiktsopplåsning, ifølge nettstedet.

9to5Mac hevder også at det vil bli mulig å bruke Face ID i så vel landskapsmodus som portrettmodus.

KONSEPT: Slik har MySmartPrice sett for seg at nye iPad Pro kommer til å se ut basert på lekkasjer og rykter. Foto: MySmartPrice
KONSEPT: Slik har MySmartPrice sett for seg at nye iPad Pro kommer til å se ut basert på lekkasjer og rykter. Foto: MySmartPrice Vis mer

Får USB-C

En kanskje like viktig nyhet vil være at de nye iPad-ene vil ha USB-C-porter i stedet for Apples egen Lightning-kontakt.

Mange har ment dette er usannsynlig at Apple vil skrote egen teknologi, men USB-C kan overføre 4K HDR-video til en ekstern skjerm, noe nåværende iPad-modeller ikke kan, ifølge Macworld.

Bedre tilbehør?

Ifølge 9to5Mac vil Apple også lansere en ny Apple Pencil med de nye iPad-modellene. Denne vil kunne pares med nettbrettet på samme måte som AirPods, altså bare ved å holde den i nærheten.

SMART CONNECTOR: iPad Pro har en magnetisk port som kan overføre både data og strøm, slik at du kan koble til utstyr som ikke har batteri, siden iPad-en kan forsyne den med det. Fordelen er at tastaturer kan lages tynnere enn før. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SMART CONNECTOR: iPad Pro har en magnetisk port som kan overføre både data og strøm, slik at du kan koble til utstyr som ikke har batteri, siden iPad-en kan forsyne den med det. Fordelen er at tastaturer kan lages tynnere enn før. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

De nye iPad-ene vil dessuten få en ny magnetisk kontakt, også kjent som Smart Connector, som i stedet for å være plassert på siden av nettbrettet vil være plasser på baksiden.

Smart Connector skulle gjøre det enklere å koble til iPad-tilbehør som tastaturer, da man slapp å fikle med Bluetooth-oppsett og man slapp i tillegg å ha et eget batteri i tastaturdelen.

Tilbehør som bruker Smart Connector har imidlertid uteblitt, blant annet på grunn av høye kostnader for komponenter, ifølge FastCompany.

Nye Mac-er og mer?

I tillegg til nye iPad Pro-modeller, er det også forventet at Apple skal lansere nye Mac-er på oktoberlanseringen. Hvilke modeller som oppdateres, gjenstår å se, da omtrent alle i Apples nåværende lineup er modne for oppgradering, ifølge The Verge.

Det er også stor spenning knyttet til hvorvidt den sagnomsuste AirPower-laderen kommer til å se dagens lys.

Når Apple-lanseringen skal avholdes, er foreløpig uvisst, men antagelig i slutten av oktober. Den nye, «billigere» iPhone-modellen, iPhone Xr kommer i salg 26. oktober, så de to hendelsene kan sammenfalle.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!