Snapter

MINITEST: Dette programmet lar deg bruke digitalkameraet som scanner. Vi har sjekket hvor godt det funker.

En scanner er på ingen måte noe som finnes i de tusen hjem, men kan være kjekk å ha dersom du har mange gamle bilder liggende. På jobb, derimot, kan den være enda mer praktisk - ofte får en dokumenter, visittkort, fagbøker etc. der det hadde vært greit å kunne få en elektronisk kopi av, men de færreste har en scanner tilgjengelig på jobben, og enda færre på kontoret.

Digitalkameraer begynner det derimot å bli ganske vanlig å eie, og det har utviklerne bak Snapter, Atiz, sett sitt snitt i å utnytte. Snapter er ganske enkelt et program som lar deg bruke digitalkameraet som en scanner.

Programmet er ikke gratis, men kan lastes ned i en 14 dagers prøveversjon fra de offisielle sidene. Etter at 14 dager har gått, blir prosesserte bilder vannmerket, men foreløpig er det ikke mulig å kjøpe programvaren, forstå det den som kan.

Enkle "regler"

Vi fulgte instruksjonene på firmaets nettsider. Atiz reklamerer med at du kan ta bilde av et visittkort, et dokument eller en bok, og at det ikke er så nøye med vinkelen du holder kameraet i. Det du må passe på er derimot at det du tar bilde av skiller seg fra bakgrunnen (ikke legg hvitt ark på hvit pult), at du tar bilde av ett objekt som vises i sin helhet i bilderuten og at du holder kameraet stødig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snapter

Under ser du hvordan programmet ser ut i praksis:

Først velger du hva slags dokument du skal "scanne", for deretter å finne frem til fila. I midten kan du styre om programmet skal foreta perspektivkorreksjon etc., før du enkelt og greit trykker på "process"-knappen til høyre. Etter noen sekunder vises resultatet i ruta til høyre og du kan eventuelt rotere før du lagrer resultatet.

Programmet kommer med noen testbilder, som selvsagt alle fungerer godt, men vi ville heller prøve med våre egne bilder. Vi dro frem redaksjonskameraet, knipset tre bilder av henholdsvis et visittkort, en bok og et dokument og matet dem en og en inn i Snapter.

Snapter

Her ser du hvordan våre bilder så ut:

Og her er resultatene vi fikk.

Snapter

Arket:

Snapter

Boka:

Snapter

og visittkortet:

Med andre ord - vi ville ikke ha brukt veldig mye penger på Snapter ennå. Boka ser helt forvrengt ut, visittkortet ville ikke scannes (til tross for at dette jo var det beste bildet) og arket har ikke i nærheten av like god kvalitet som du ville fått fra en scanner.