SnapPages - superenkle nettsider

Nå har du ingen unnskyldning lenger - dette klarer du på 10 minutter.

Det er rett og slett imponerende hvor enkelt det er å lage rene og pene nettsider med SnapPages; spesielt med tanke på at absolutt alt foregår i nettleseren din.

Gratis er det også - i hvert fall hvis du kan leve med et felt på toppen med reklame for SnapPages, og du får 1GB tilgjengelig lagringsplass slik at du kan laste opp bilder. Ønsker du å betale for moroa, får du enda flere muligheter for $50 $100 i året – deriblant 10GB lagringsplass, du slipper reklamen, får støtte for Google Analytics (slik at du kan få se informasjon om dine gjester) og du kan velge blant flere temaer.

For - det er litt av greia. Poenget er at det skal være lett å bruke - du kan velge blant en god håndfull ulike temaer, tilpasse dem med farger, layout, bakgrunn etc. og være oppe og kjøre på veldig kort tid.

Blogg, kalender, fotoalbum ...

Redigering av sidene går lett som en lek. Du drar inn elementer fra margen og kan deretter tilpasse dem. For eksempel kan du dra inn et Google-kart og velge hvor nåla skal peke - ferdig.

Du kan redigere tekst, flytte, farge, utheve og så videre - helt til du er fornøyd, og SnapPages støtter flere smarte elementer - embedding av YouTube-videoer, kalendere du kan vise frem til dine besøkende, bilder og annet. I tillegg kan du også legge inn iframes og på den måten bake inn en hvilken som helst nettside på SnapPages-siden din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloggen lar deg legge inn innlegg med både rik tekst (dekorering, farger, punktlister etc.), bilde og video, og har også en RSS-feed og støtte for kommentarer fra dine besøkende. Du kan også laste opp bilder og vise som et fotoalbum, og du kan opprette flere kalendere. Kjekt er det også at du har kontroll på hvem som får se hva - du ikke vise din personlige kalender til alle, men kanskje kan fotballagets felleskalender være åpen om du for eksempel har lyst til å lage sider for laget ditt.

Kjapt og enkelt

Du trenger strengt tatt svært få forkunnskaper for å få til et rimelig bra resultat med SnapPages. Jeg lagde alt innholdet på denne siden på en halvtimes tid, og det innebar også litt knot her og der - det lille vi har å sette fingeren på er nemlig at løsningen ikke er helt feilfri med tanke på våre kjære norske bokstaver, men ofte løste det seg ved å friske opp siden og prøve på ny. (Artikkelen er oppdatert, se nederst.)

Siden ett bilde sier mer enn tusen ord, viser vi hvordan SnapPages fungerer i praksis i følgende fotoalbum (beskrivelser under hvert bilde):

Det er veldig lett å komme i gang hvis du bruker en wizard som tar deg steg for steg igjennom prosessen med å opprette sidene.
Dette bildet forklarer seg selv.
Foreløpig kan du velge blant 11 teamer, men hver av dem har flere fargevariasjoner og kan tilpasses med farger etc. Noen (som dette) er dog kun for betalende brukere.
Når du har valgt tema, kan du tilpasse det. Du kan velge font og -farge, legge på noen snasne mønstre i headeren etc.
På "om meg"-siden kan du legge til informasjon om det selv. Du kan redigere alle elementer og drar bare nye elementer inn på arket fra venstre marg.
Eksempel på hvordan du oppretter et blogginnlegg.
Du kan opprette flere kalendere, og det kan være kjekt dersom du for eksempel lager en fellesside for vennegjengen e.l. Du kan også styre synligheten for hver kalender.
Du kan redigere alt, velge layout og flytte og legge til elementer som du måtte ønske.
Noen elementer har utvidede redigeringsmuligheter slik som dette.
SnapPages gir deg også muligheten til å redigere bilder, beskjære dem, gjøre dem sort/hvitt etc. Vi må beklageligvis meddele at det gikk dyreliv tapt i dette tilfellet.


Konklusjon, SnapPages

Dette var veldig lett og kan være en ypperlig løsning for deg som ikke har så veldig teken på det å designe nettsider. På få minutter er du oppe og kjøre, og å redigere sidene er omtrent like lett som å redigere et Word-dokument.

Vi håper imidlertid at tjenesten får glattet ut noen små svakheter her og der. Blant annet er ikke støtten for æ, ø og å helt 100%, og enkelte ganger er man nødt til å klikke seg litt frem og tilbake for å kunne gjøre endringene man har lyst til.

Oppdatert: Etter en liten e-postutveksling med skaperne av SnapPages, der vi pent ba om full støtte for norske tegn, fikk vi følgende til svar:
Thanks. You'll be glad to know that this is in fact in the plans, it's just a matter of time (we are bringing people on board to turn things like this around much faster) We realize that we're gaining traction outside of the US and we want to be able to provide the same level of service inside and outside the US. Not only are we working on this but we will be launching a
sort of "ambassador" program in the future which will allow us to have native-speaking members of our team be active and helpful to our customers outside of the US. We think this will help as well.

Så da vet du det!

OPPDATERT: Vi har kjørt nye tester av SnapPages i påsken 2010, og nå ser det ut til at svakhetene som vi har omtalt over, er utbedret.

URL: http://snappages.com
Vår variant: http://paljoakim.snappages.com

(Artikkelen er bearbeidet og republisert i forbindelse med påsken 2010).