Snakk norsk til alle

Chattetjeneste med "live" oversetting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mine kompiser hadde en gammel bestemor som alltid snakket norsk; helt uavhengig om besøket snakket norsk eller ikke. De nikket og smilte og gjorde så godt de kunne for å forstå, og bestemor følte seg like tilfreds da hun følte at de andre forstod henne.

Det gjorde de sannsynligvis ikke.

Med Babelwith.me blir nettopp dette mulig. Nettjenesten er en chatteklient der flere deltakere kan snakke i samme rom - på sitt eget språk.

Om du snakker med spanjoler, engelskmenn, tyskere eller vietnamesere spiller ingen rolle - Babelwith.me støtter 45 språk. Når du så skriver en melding på norsk, oversettes den til de andres morsmål slik at de skjønner hva du sier - smart, eller hva?

Under ser du et eksempel der jeg har opprettet en fiktiv samtale med en nordmann, en engelskmann og en tysker med rustent b-språk fra ungdomsskolen. Hver av deltakerne har altså kun snakket sitt eget språk:

Slik ser samtalen ut for nordmannen.
Slik ser samtalen ut for nordmannen. Vis mer


Slik ser engelskmannen samtalen.
Slik ser engelskmannen samtalen. Vis mer


Slik ser tyskeren samtalen.
Slik ser tyskeren samtalen. Vis mer


Enkelt i bruk

Babelwith.me krever ingen registrering - det er bare å starte en samtale og dele URL-en du får oppgitt med andre deltakere. Tjenesten benytter seg av Google Translate for å oversette, så det er klart – helt strøken oversettelse blir det ikke.

URL: http://www.babelwith.me

(Først publisert juli 2009, oppdatert 17. oktober 2009)