Snagit - skjermdumper av klasse

Enten du skal ta opp video av skrivebordet eller ta skjermdumper av ymse kategorier, behøver du ikke lete lenger.

Noen ganger kan det være nyttig å kunne lage en video av skrivebordet ditt. Det kan for eksempel være at du vil synliggjøre en prosess, som etterpå kan fungere som en brukerveiledning, eller det kan ganske enkelt være at du ønsker å illustrere et problem som du kan oversende IT-avdelingen.

Uansett hvilke behov du skulle ha for skrivebords-video, finnes det nå en rekke verktøy som kan hjelpe deg. Et av de aller beste heter Snagit, og kommer fra selskapet TechSmith.

Enkelt

Når programmet er installert trykker du ganske enkelt på Record screen video i programvinduet, gjør eventuelle endringer i profilen nederst, og deretter trykker du på Capture-knappen:

Snagit - skjermdumper av klasse


Hvis du ikke gjør noen endringer i profilen, blir du nå bedt om å markere hvilket område av skjermen du ønsker å filme. Dette gjør du ved hjelp av musen og venstre museknapp.

Husk at jo større område du ønsker å filme, jo mer krever det av prosessoren din, og jo større må du regne med at videofilen blir. Så lite som mulig er en god regel å følge, i mange tilfeller.

Husk at hvis du har koblet til en mikrofon, har du muligheten for å prate mens du demonstrerer. Perfekt til opplæringsvideoer!

Siste punkt blir å trykke på Start-knappen, og når du har filmet deg ferdig, trykker du ganske enkelt på PrintScreen-tasten på tastaturet. Det fungerer som en slags pause-knapp. Ønsker du å avbryte helt, er det bare å trykke på Stop i videoopptaksvinduet.

Deretter dukker videoen din opp i Snagit editoren, og du kan til slutt lagre filmen som en AVI-fil ved å trykke på diskett-ikonet.

I Snagit Editor kan du etterbehandle skjermdumpene dine, legge på tekst, piler og symboler.
I Snagit Editor kan du etterbehandle skjermdumpene dine, legge på tekst, piler og symboler. Vis mer


Jeg lagde en kjapp demovideo mens jeg skrev denne artikkelen. Resultatet ser du under:


Mer enn video

Snagit kan imidlertid langt mer enn å ta opp video av skrivebordet ditt. Du kan ta bilder av programvinduer, deler av skjermen, hele nettsider (også laaaaange), du kan føye på piler og beskrivelser, utføre enkel bilderedigering og eksportere resultatet til PDF eller annet ønsket format.

Snagit installerer til og med en egen virtuell skriver. Når du bruker Snagit-skriveren dukker "utskriften" opp i digital form i programmet, i stedenfor på papir, og du kan jobbe videre med den som om det var en skjermdump.

30-dagers versjon

Snagit er shareware. Du kan bruke det gratis i 30 dager. Deretter koster det 49,95 dollar for en lisens (ca 350 kroner).

For mer informasjon om funksjonalitet, og nedlasting av demoversjonen, kan du besøke denne siden hos Techsmith.