SMC Barricade

SMC Barricade
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Barricade er en svært liten boks, mindre enn en VHS videokassett. Den har en WAN-port for tilkobling til ADSL-boksen, 4 svitsjede 10/100 nettverksporter, parallellport til skriver og serieport til modem/ISDN-adapter.

Installasjon

Selve boksen er beregnet på å ligge på en hylle eller tilsvarende, den har ingen form for oppheng som gjør det mulig å feste den på en vegg.

Tilkoblingene for ADSL-boksen, skriver og modem sitter på den ene langsiden, tilkoblingene for PCene sitter på den andre. På den ene kortsiden sitter både strøminntaket og bryteren. Den eksterne strømforsyningen kobles til strømnettet med en vanlig jordet, løs PC-strømkabel (IEC-3).

Du konfigurerer boksen fra nettleseren etter å ha koblet til en vanlig nettverkskabel. Boksen har en fast IP-adresse til dette, og alt står nøyaktig beskrevet i installasjonsveiledningen.

SMC Barricade


Barricade vil fungere mot enhver tilbyder som gir deg dynamisk eller fast IP-adresse. Den støtter også PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet), og du legger inn brukernavn og passord som lagres i minnet i Barricade.

Det er altså helt unødvendig å bruke Telenors programvare for å logge seg på – du er alltid på når du bruker en ruter.

Hvis det av en eller annen grunn oppstår et strømbrudd, logger boksen deg på igjen automatisk når strømmen kommer tilbake. Praktisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes mange konfigurasjonsmuligheter, for oppsett av virtuelle tjenere, tilgangskontroll osv. Vi konfigurerte den på enkleste måte, som en DHCP Server. Da gir den lik tilgang til Internett for alle maskinene i nettverket, og det var det vi var ute etter i første omgang.

For å bruke skriverutgangen installerer du et lite program som følger med på CDen. Dette krever omstart av PCen, og oppretter en ny port. Så velger du denne i skriveroppsettet i stedet for parallellporten (hvis du allerede har installert driveren).

Modem/ISDN kan kobles direkte til serieporten hvis du ikke har ADSL eller annen bredbåndsforbindelse, eller som en reserveløsning.

Konklusjon

Boksen fungerte helt utmerket, det eneste vi har erfart er at det til tider var nødvendig å slå den av og på igjen ved tilkobling av nye PCer. Spesielt hvis det nye utstyret som kobles til krever at det må endres hastighet på nettverksporten fra 10 til 100 Mbit.

Når oppsettet er definert, har boksen fungert 100% for oss, og skriverdelingen er et stort pluss.

Dette er også en rimelig boks, den koster 1.795.- kroner hos Komplett Data.

Se bilder av tilkoblingene