Denne dialoboksen dukker opp når du har bestilt utskrift på vanlig måte.
Denne dialoboksen dukker opp når du har bestilt utskrift på vanlig måte.Vis mer

Smartere utskrift med FinePrint

Med shareware-programmet FinePrint kan du få betydelig bedre kontroll over utskriftene dine. Etter at et hvilket som helst program har generert utskriften, tar FinePrint over, og lar deg blant annet skrive ut flere sider på ett A4 ark – helt perfekt for raske kladdeutskrifter. Programmet har også en rekke andre muligheter.

Prinsippet er enkelt: Når du skal skrive ut, velger du FinePrint i stedet for din vanlige skriver. Programmet du bruker oppfatter FinePrint som en vanlig skriver, og sender derfor utskriften på vanlig måte. Etter at utskriften er sendt fra programmet, dukker det opp en dialogboks som lar deg lage en lang rekke spesialutskrifter.

Den kanskje aller mest praktiske funksjonen er at du kan forminske flere sider til å passe på et A4-ark. Hvis du for eksempel har en blekkskriver, og ønsker å skrive ut noen sider fra Internett for å lese på sengen eller arkivere, kan du spare betydelige mengder blekk og papir på denne måten.

For vanlig lesing er det ikke noe problem å presse to sider ned på ett ark. Programmet kan presse inntil 8 ark på en side, men det kan lett bli problematisk å lese allerede med 4 sider på et ark.

Dobbelsidig utskrift

Programmet kan også håndtere dobbelsidige utskrifter på skrivere som i utgangspunktet ikke har denne egenskapen. Programmet vil da automatisk dele utskiften på rett måte og be deg snu bunken når utskriften er ferdig på den ene siden.

Kombinert med muligheten for å forminske utskrift, kan du derfor sitte igjen med en fjerdedel av papiret uten at dokumentet mister leselighet av betydning. Det er jo perfekt både for lagring av dokumenter og for deg som vil redusere vekten på vesken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda mer kontroll

Du kan også legge til diverse andre elementer som topp- og bunntekst, dato, sidenummerering og diverse annet. Dette er spesielt praktisk hvis du vil skrive ut dokumenter hvor du ikke har kontroll over programmet som har laget filene (f.eks. websider og Adobe Acrobat-filer).

I tillegg til dette, kan du legge inn vannmerker av typen "kladd", "hemmelig" eller annet. Begrenset nytteverdi spør du oss, men noen har kanskje bruk for det?

Programmet fungerer under Windows 95/98/NT, kan lastes ned fra Singletrack og koster 24 dollar å registrere.