Smartere bokmerker i Internet Explorer

Spørsmål:

Jeg lurer på om det er mulig å legge snarveier til Internett-adresser som et ikon ved siden av mail, home, favorites osv. øverst på siden i Internet Explorer? Det er jo mye enklere og raskere å ha snareveier der enn å ha dem under menyvalget Favorites.

Datadoktoren svarer:

Knapperaden Links kan tilpasses akkurat slik du vil. Du kan til og med legge inn mapper.
Knapperaden Links kan tilpasses akkurat slik du vil. Du kan til og med legge inn mapper. Vis mer

Det er mulig å gjøre det på denne måten, men da må du beherske programutvikling på et forholdsvis høyt nivå (det kan du lese mer om i denne artikkelen på Microsoft sin web).

En mye enklere metode som gir rask tilgang til bokmerker, er å bruke knapperaden som kalles "Links". Denne knapperaden kan tilpasses på flere elegante måter, men først må du hente frem denne knapperaden (hvis du ikke kan se den allerede). Det kan du gjøre ved å høyreklikke et eller annet sted på den øverste knappereaden, og velge "Links" i menyen som dukker opp.

I utgangspunktet har denne knapperaden en rekke meningsløse valg som du kan slette ved å høyreklikke på valget og velge "Delete".

Legge inn enkle bokmerker på knapperaden

Hvis du vil legge inn et enkelt bokmerke på knapperaden, kan du gjøre dette på flere måter. Hvis du har en side åpen som du vil bokmerke, kan du dra linken ned fra adresselinjen til knapperaden. For at dette skal fungere, må du ta tak i ikonet til venstre for selve adressen som begynner med http://www....

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også dra en link direkte fra Favorites-menyen ut på knapperaden, men da er det lurt å benytte høyre museknapp når du drar bokmerket. På denne måten får du frem en liten meny hvor du kan velge Copy. Bruker du venstre museknapp, flytter du bokmerket.

Legge inn mapper i knapperaden

En svært fiks måte å benytte denne knapperaden, er å legge hele mapper med bokmerker direkte på knapperaden. Dette kan du gjøre på samme måte som når du drar enkeltbokmerker fra Favorites-menyen: Dra hele mappen (undermenyen) fra Favorites til ønsket sted på knapperaden.

Effekten blir at du kan plassere et enormt antall bokmerker svært lett tilgjengelig (og synlig) på knapperaden.

Hvis du får problemer med å treffe når du skal dra mappene på plass fordi valgene i menyen kommer i veien, kan du også åpne Favorites-mappen med Windows Utforsker, og dra mappen på plass. Bokmerker (Favorites) ligger under Windows-katalogen i mappen Favorites.