Smarte Gmail-nyheter

Snart bare fordeler ved å bruke webbasert epost.

Mens vi venter på Google Wave, som kanskje kommer til å snu opp ned på hvordan vi tenker epost og sanntidskommunikasjon, fortsetter Google å utvikle sin gratis eposttjeneste Gmail.

Tjenesten har rukket å bli en av verdens klart mest brukte, blant annet takket være mer enn 7 GB gratis lagringsplass for epost, fullt Google-søk i eposten, og en fleksibilitet med tanke på klienter og plattformer som konkurrentene så langt ikke har kunnet matche.

Stadig dukker det opp forbedringer som gjør at skillet mellom epostprogrammet ditt og webbaserte Gmail blir mindre og mindre, og det er nå knapt noen fordeler igjen ved å bruke Outlook Express, Windows Mail, Thunderbird eller andre epostklienter.

Slik flytter du epost til Gmail.

Dra & slipp

Smarte Gmail-nyheter


Det siste nå er muligheten til å bruke dra & slipp for å sortere og slette eposter. Dette har riktig nok vært mulig for Hotmail-brukere en stund allerede, men Gmail-løsningen fungerer helt likt uavhengig av nettleser og operativsystem.

Dette har vært en etterspurt funksjon av mange, ettersom det effektiviserer arbeidet betraktelig for den som er opptatt av å sette eposter i system.

Sett inn bilde

En annen etterspurt nyhet er muligheten til å sette inn bilder i epostmeldinger, enten lastet opp fra PC-en din, eller fra en nettadresse:

Smarte Gmail-nyheter


Dette er en såkalt Gmail Prøvefunksjon, som du må aktivere via innstillingene på Gmail-kontoen din. Der finner du dessuten haugevis med andre tilleggsfunksjoner som kan bidra til en bedre Gmail-opplevelse. Vi har omtalt en rekke av dem i denne artikkelen.