Smarte dokkstasjoner for bærbare

Uansett hvilken bærbar PC du har, kan du nå ta del i fordelene med å bruke en dokkstasjon. Det eneste du trenger er et PC-kort-spor (PCMCIA). Produktene er også perfekt for deg som bytter bærbar ofte. Dokkstasjonen kan du jo ta med til neste maskin.

EasiDock 3000 passer til alle typer bærbare PCer. Vis mer
eBUS er litt enklere enn EasiDock, men har samme type funksjonalitet. Vis mer

Comdex-messen, som nå går av stabelen i Las Vegas, er åstedet for å vise nye spennende dataprodukter. Ikke alle kommer til norske butikker, men akkurat disse produktene er lett å importere på egenhånd hvis ingen norske distributører plukker dem opp.

En dokkstasjon har svært mange fordeler for deg som også vil bruke din bærbare PC som en stasjonær maskin. Én plugg, og PCen kan være klar med ekstern skjerm, tastatur, mus og nettverkstilknytning. Flere av produktene som er vist på Comdex gir også mulighet for DVD og ekstra harddisker selv om den bærbare PCen ikke har denne muligheten i utgangspunktet.

Flere aktører

Både selskapet CNF og Mobility Electronics viser frem universelle dokkstasjoner. Det nye er at de passer til nær sagt alle bærbare PCer, og du er derfor ikke avhengig av at produsenten kan tilby dokkstasjon for nettopp din PC. Det er også et godt alternativ for deg som benytter de aller minste PCene, som ofte ikke har port for dokkstasjon i det hele tatt.

Den andre store fordelen er at en slik dokkstasjon kan følge deg også til din neste PC. Mange skifter bærbare PCer ofte, og nå kan du altså slippe en av kostnadene ved å oppgradere.

Perfekt for hoteller?

Mange hoteller ønsker å tilby forretningsfolk muligheter for å jobbe på rommet, og det er etter hvert blitt vanlig med ISDN og andre tilknytningsformer. Hvis det viser seg at universaldokkene holder det produsenten lover, kan produktet være bortimot perfekt for hoteller som ønsker å tilby gjestene en komplett kontorløsning.

EasiDock

Mobility Electronics viser frem de tre modellene EasiDock 1000, 2000 og 3000, som er bygget over selskapets egen teknologi "Serialized PCI Split Bridge". Kort fortalt brukes PCens PCI-bus gjennom en PC-kort-tilknytning (PCMCIA). Teknologien er i følge selskapet 100 ganger raskere enn USB, og det betyr en hastighet på ca. 150 MB i sekundet.

Flaggskipet fra Mobility Electronics er EasiDock 3000, som tilbyr en rekke egenskaper for utvidelser og tilknytninger. Enheten har porter for skriver, seriell, mus og tastatur. Den har også to USB-porter, integrert 10/100 Mbps nettverksort, to PCI-spor og to brønner for EIDE.

Med dette produktet kan du med andre ord forvandle den bærbare PCen til en fullblods stasjonær PC med DVD og ekstra harddisker. Med overføringsteknologien, er ikke hastigheten noe problem, i følge selskapet.

Toppmodellen koster hele 500 dollar, og da kan man jo saktens filosofere over om det er like lurt å kjøpe en billig stasjonær PC i tillegg til den bærbare, men fordelen med denne enheten er at den kan følge brukeren over mange generasjoner med oppgraderinger.

Selskapet tilbyr også en lang rekke enklere og billigere løsninger, som blant annet kan gi skriverport, tastatur, USB og museport. Du finner mer info her.

eBUS

Produktet eBUS fra selskapet CNF er et litt enklere produkt, og vi antar at også prisen blir mer behagelig når den blir fastsatt. eBUS har alle standard tilknytninger, men tanken er ikke at du skal benytte den til ekstra harddisker o.l.

eBUS har også mulighet for nettverkstilknytning, og kan leveres med 10 Mbps ethernet-kort. Har du behov for 100 Mbps, så vil ikke denne versjonen av produktet gjøre jobben for deg.

Stasjonen har også innebygget videominne (2 MB), og vi har en mistanke om at produktet ikke vil passe helt til deg som har behov for den råeste grafikken.

Mer informasjon om eBUS finner du på denne siden.