Smart Windows 7-funksjon i XP

Dette lille tipset vil du garantert sette pris på.

«Utrolig enkelt, men likevel genialt.»


Hvis du har en stor PC-skjerm med høy oppløsning har du en åpenbar fordel i forhold til alle som sitter med små skjermer. Du kan nemlig stille vinduer side om side, og jobbe med flere programmer samtidig. Det kan være svært effektiviserende. Men hvordan løser du det i praksis?

Det handler om å stille opp

Du visste sikkert at du kan høyreklikke på oppgavelinjen i Windows XP og Vista, og velge "Still opp vinduene side og side". Men hvis du har femten åpne vinduer blir det jo bare tull av hele greia.

I Windows 7 er dette blitt mye bedre. Du kan nemlig dra programvinduet med musen helt til venstre eller høyre kant på skjermen, og slippe. Dermed tilpasses programvinduet til å fylle halve skjermen, og det skjer automatisk. Utrolig enkelt, men likevel genialt.

Store skjermer utnyttes bedre ved hjelp av AeroSnap
Store skjermer utnyttes bedre ved hjelp av AeroSnap Vis mer


Helt likt i XP og Vista

Det tok imidlertid ikke mange dagene fra denne funksjonen ble kjent, før en smarting hadde laget nøyaktig samme funksjon for Windows XP og Vista. Resultatet heter AeroSnap, og er et bittelite gratisprogram som kjører i systemverktøylinjen. Utvikleren er tysk, og heter Christian Schoch.

Som du kan se i videoen under, fungerer AeroSnap akkurat løsningen Microsoft har laget for Windows 7:


AeroSnap kan du laste ned fra denne siden (freeware, 800 KB)

Artikkelen fortsetter under annonsen