Smart program for iPhone og iPad: i-FunBox

Savner du tilgang til filene på iOS-enheten din? Her får du tilgang.

Mange klager over at man ikke får fri tilgang til alle filene og programmene man har på iPhone og iPad, slik man får på en PC eller Mac. Samtidig er dette en stor fordel for alle de som har et rent praktisk forhold til iOS-dingsen, og som lever fint med disse uten å ha noe som helst ønske om å fikle under den brukervennlige overflaten.

For de av oss som ikke bare konsumerer data, men bruker apps for å lage ting, som bilder, video, tekst og musikk, så er det flere muligheter til å dele data. Man kan sende som vedlegg eller laste opp til DropBox og andre skybaserte filtjenester.

Men det er klønete og tregt, og litt dustete å måtte sende data verden rundt når du bare vil ha den over til maskinen som står en halvmeter unna.

En løsning som fungerer vesentlig raskere er iTunes File Sharing, hvor du kan overføre filer fra de fleste programmer som genererer data til PC/Mac.

Men iTunes har også mange begrensninger. Derfor finnes det alternativer:

i-FunBox

Dette programmet, som er gratis og finnes både til Mac og PC, er rett og slett en filutforsker for iOS-enheter. Det er latterlig enkelt i bruk, du kobler til iOS-enheten og starter programmet. Du må (dessverre) også ha installert siste versjon av iTunes på maskinen slik at de siste driverne til iOS-enheten er på plass i systemet. Driverne kan ikke lastes ned separat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter oppstart ser du et vindu med oversikt over hva som ligger på iOS-enheten.

Smart program for iPhone og iPad: i-FunBox


Deretter er det bare å åpne de forskjellige mappene for å se innholdet.

Smart program for iPhone og iPad: i-FunBox


Mange av brukerfilene ligger under mappen til programmet de tilhører, men i andre tilfeller kan de ligge andre steder. Bilder ligger for eksempel forskjellige steder avhengig av om de er tatt med det innebygde kameraet eller importert fra iTunes.

For oss som har mange store lydfiler fra opptaksprogrammer er denne filbehandleren helt glimrende, med rask overføring og god oversikt.

Alle filer


Mappen som heter Raw File System åpner hele iOS-enhetes fil-tre, og her finner du absolutt alt som er lagret, både av programmer og data. Her kan du kopiere ut programmer og tilhørende data, uten at iOS enheten er "jailbraket".

Det er i det hele tatt mange muligheter med dette programmet, fra de enkle og effektive grepene til de mer avanserte hacker-aktige mulighetene. Trå varsomt og les veiledningene før du begynner å eksperimentere.

Programmet finner du her, både i PC og Mac-versjon.