Smart PC-dings for kameramobil

Vil du utveksle bilder fra mobilen via PCen? Da finnes det flere muligheter, vi har testet en liten infrarød sak som fungerer utmerket.

Etter at vi fikk ny mobil oppsto det plutselig et helt nytt behov. Den nye mobilen - en Siemens C65 - hadde kamera, men ikke Bluetooth. Behovet for å overføre bildene direkte til PC uten omveier via MMS var plutselig umulig.

Vi var selvsagt inne på tanken om å kjøpe en kabel med USB, men det hadde vært optimalt å ha noe trådløst, siden laderen til mobilen gjerne ligger ved PCen og da er kontakten i bruk...

Telefonen var utstyrt med infrarød sensor, noe vi vet har vært populært på bærbare i lang tid.

Men verken vår bærbare Dell Inspiron 8600 eller våre stasjonære PCer har slikt (andre modeller av Dell Inspiron 8600 har riktignok innebygd IRda).

Smart PC-dings for kameramobil


Dings

Da var det bare å søke på nettet etter "IRda adapter", det var jo slett ikke umulig at det fantes en løsning i form av tilleggsutstyr. Og det gjorde det selvsagt. Vi hadde bare aldri hatt behov for infrarød kommunikasjon tidligere, så det var faktisk nytt for oss.

Det finnes en rekke alternativer, men vi falt for en utgave i form av en liten USB-dings, litt større enn en USB-plugg, fra Sunsway. Denne var å få kjøpt hos den lokale databutikken for drøyt 250 kroner.

Installasjon og bruk

Vi trodde det var støtte for infrarødt i Windows XP sånn helt uten videre, men nei. Det måtte innstalleres driver etc., men det gikk helt smertefritt.

Vi aktiverte så IR på telefonen, hentet opp bilder og valgte "send" via IR. Så plasserte vi de to infrarøde "øynene" i synsfeltet til hverandre, og mirakuløst fant de hverandre umiddelbart. Vi bekreftet at filoverføringen kunne finne sted, og i løpet av sekunder var bilder overført til PCen.

I motsetning til Bluetooth, som er stappet med allverdens sikkerhetsforanstaltninger og konfigurasjoner, og til tider noe skikkelig ræl å måtte forholde seg til, var det med IR altså bare å skape øyekontakt.

Programvaren til Siemens, Mobile Phone Manager, fungerte også utmerket med infrarød kobling, selv om det tar tid å overføre store mengder med data. Hastigheten var ikke høyere enn 115 000 bit/sek, men her ligger begrensningen i telefonen. IR-adapteren skal klare helt opp til 4 Mbit/sek.

Men til overføring av bakgrunner, ringetoner osv. samt sikkerhetskopiering av avtaler og telefonlister er hastigheten grei nok.

Konklusjon

En enkel løsning på et enkelt problem, til en rimelig pris, det er topp. Så om du ikke har bærbar med IR, så finnes det altså som tilleggsutstyr.