Smart minneplugg fra Verbatim

U3 Smart Drive kaller Verbatim sin minneplugg med tilhørende programvare, for enkel og sikker flytting av data og programmer. Vi har testet.

Minneplugger er i utgangspunktet ikke noe spennende produkt. Det skal virke, være raskt og ellers ikke være belemret med noen irriterende egenskaper. Prisen skal også være akseptabel i forhold til kapasiteten, og mer er det vel egentlig ikke å si.

Feil. Sammen med den riktige programvaren kan minneplugger bli til nyttige verktøy, med egenskaper som åpner for nye måter å bruke flyttbar lagring på.

Kingston har en løsning med programvaren Migo, som gjør det enklere å flytte programmer, innstillinger og data. Vår test finner du her.

Smart minneplugg fra Verbatim


U3 - nesten som i gamle dager...

I gode gamle dager, i PCens barndom og ungdom, var det helt normalt å kunne kjøre programmer direkte fra diskett - eller annet lagringsmedium. Det var selvsagt langt raskere å kjøre dem fra harddisken på svimlende 20 Megabyte, men poenget var at det ikke var nødvendig med noen omstendelig installasjon, med registry, dll-filer, mengder av mapper og det hele.

Dette hadde sine begrensninger, men det var også svært praktisk. Inn med diskett og start programmet - klar til bruk.

U3 er et lokalt system som befinner seg på minnepluggen. Her installeres forskjellige spesielt tilpassede programmer, som dukker opp i minnepluggens oppstartsmeny. Herfra er det bare å starte programmene direkte, de behøver ikke installeres på PCen.

Dette gjelder på alle PCer en U3-minneplugg blir brukt på. Inn med pluggen i USB-porten, oppstartsprogrammet presenterer menyen, så er det bare å starte ønskede programmer og du er i gang. Ingen ting må installeres.

Smart minneplugg fra Verbatim


Smart minneplugg fra Verbatim


Ut med pluggen og ingen ting er forandret på PCen som ble brukt.

U3 har sin egen nettside hvor du kan laste ned programmer, noen er gratis, andre koster et lite beløp. Nettsiden finner du her.

Hastighet

Hastigheten på lagring er viktig, og vi var spente på hvordan ytelse sto seg sammenlignet med Kingston sin 1 GB minneplugg.

Vi ble litt overrasket over at ytelsen var en god del lavere.

Smart minneplugg fra Verbatim


Skrivehastigheten var på beskjedne 4 MB/sekund uansett om vi satte den til å være optimalisert for ytelse eller for "Quick Removal" i Windows.

Lesehastigheten var på 13 MB/sekund, som er ok, men ikke imponerende. Kingston var faktisk like rask på skriving.

Konklusjon

Løsningen med U3 og minneplugg er smart for de som trenger tilgang til data or programvare, men ikke har anledning til - eller lyst til - å bringe med seg en egen PC.

Hastigheten er ikke i toppklasse, men mer enn tilstrekkelig for bruksområdet.

Prisen var ikke tilgjengelig da artikkelen ble publisert.