Denne lille pluggen kan doble lagringsplassen på et nettbrett med 16 GB internminne. Og den kan oppgraderes! Foto: PNY
Denne lille pluggen kan doble lagringsplassen på et nettbrett med 16 GB internminne. Og den kan oppgraderes! Foto: PNYVis mer

Smart mikro-minneplugg fra PNY

Kombinert minneplugg og microSD-kortleser i virkelig mikroformat.

Minneplugger blir stadig mindre, mens kapasitet og hastighet øker. Og de er ikke lenger bare myntet på PC-bruk, men også for nettbrett med USB-port. For sistnevnte kategori kan en romslig minneplugg i mange tilfeller doble det begrensede internminnet.

Men de færreste ønsker å ha en flere centimeter lang plugg koblet til nettbrettet sitt til enhver tid, og da kan en løsning som Attaché Evolutive fra PNY være et interessant alternativ. Dette er en bitteliten minneplugg som stikker mindre enn én cm ut fra USB-porten.

Kan oppgraderes

I motsetning til standard minneplugger er ikke minnet fastmontert i pluggen, men benytter et standard microSDHC-kort som kan tas ut og erstattes med et annet. Dermed er ikke minnet bare oppgraderbart, du har også en liten minnekortleser tilgjengelig for minnekort som brukes i de fleste mobiltelefoner med utskiftbart minne.

Smart mikro-minneplugg fra PNY


Pluggen selges med kapasiteter på 4, 8 og 16 GB, og veiledende pris er henholdsvis 89, 139 og 279 kroner, får vi opplyst i en epost fra selskapet. Lesehastigheten skal være inntil 19 MB pr sekund, og skrivehastigheten inntil 12 MB pr sekund. Pluggen skal være på vei ut i databutikkene i skrivende stund.