Smart laserpeker og mus

En presentasjon er som regel en kombinasjon av å henvede seg til forsamlingen, skifte slide og å peke på lerretet. Det blir mye ekstra vandring av slikt. Logitech har laget en smart Bluetoothbasert løsning som frigjør deg fra dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er som kjent ikke alle presentasjoner som er like elegant gjennomført. Årsakene til dette er mange og interessante, men vi skal se bort fra det som hører hjemme i logopedens eller dramatikerens domener. Det tekniske er lettere å gjøre noe med.

PCen og PowerPoint har hjulpet til med å unngå mange av de tradisjonelle fadesene med opp/ned, speilvendte, sammenklistrede, krøllete transparenter i feil rekkefølge som stadig faller ned på gulvet. Likevel er det knotete å gå bort til PCen for å skifte slide og så tilbake for å snakke og peke. Det ideelle hadde kanskje vært en trådløs enhet som både var laserpeker, fjernkontroll av presentasjonen og mus. Det er et slikt produkt Logitech har laget.

Cordless Presenter

Selve enheten ser ut ovenfra som en litt lang og slank mus, men den har også et visst bananpreg. Den er behagelig i bruk, både når du holder den i hånden som laserpeker og når du bruker den som mus.

Vekten er 143 gram med batterier, det er 10 gram lettere enn den vanlige trådløse Logitech-musen vi vanligvis bruker.

image: Smart laserpeker og mus

Den har to bevegelige knapper og i mellom disse sitter to berøringsfølsomme opphøyde piler.

I musemodus fungerer knappene som musknapper, og de to punktene i mellom som et skrollehjul.

Som presentasjonsverktøy fungerer knappene som piltaster og trigger neste eller forrige slide, mens de to punktene ikke har noen funksjon.

På undersiden sitter det en knapp som aktiverer laseren mens den holdes inne. Laseren virker i begge modus, både som presentasjonsverktøy og mus.

image: Smart laserpeker og mus

Det er også en bryter som har tre posisjoner: Av, presentasjon og mus.
Det følger også med et praktisk etui som har en egen liten lomme til mottageren.

Bluetooth

Cordless Presenter bruker Bluetooth til å kommunisere med PCen. Mottageren er bare en USB-plugg med et litt stort håndtak, og det følger med en skjøtekabel slik at du kan plassere selve mottakeren oppe på bordet.

Installasjonen var latterlig enkel på vår testPC med Windows XP. Vi satte batterier i pekeren, og koblet skjøteledningen fra mottakeren til en ledig USB-kontkakt. Windows oppdaget enhetene og ordnet med nødvendige innstillinger på egen hånd, så virket det. Vi behøvde ikke en gang sette inn CD-en som følger med. Denne innholder Logitechs Mouseware, med større konfigurasjonsmuligheter når du bruker enheten som mus, men er altså ikke nødvendig for å støtte grunnfunksjonene.

Rekkevidden er lang nok for de aller fleste praktiske sammenhenger. Vi kunne gå 15 meter unna PCen, med et par vegger i mellom, før kontakten ble brutt. Logitech oppgir 9 meter, som altså er en klar underdrivelse.

Vår mening

Vi ble rett og slett litt imponert av denne løsningen. Den er så enkel og rett på sak som den skal være.

Det er bare å starte presentasjonen, sette bryteren i posisjon for presentasjonsverktøy, så fungerer alt helt utmerket.

Hvis du skal vise ordinære programmer er det også mulig å bruke den som mus, og du kan stå i salen og bruke ermet som musematte! Siden den er optisk fungerte dette helt utmerket, både til surfing og til generell manøvrering.

Veiledende pris for Cordless Presenter er 2 199 kroner inkl mva

Logitech selges i de fleste databutikker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!