Smart File Advisor finner riktig program

Se og lær, Microsoft.

Hender det at du kommer over en filtype som ikke lar seg åpne, sånn helt uten videre? Da er du ikke alene. Du har kanskje til og med prøvd Microsoft sin "lete på nettet etter visningsprogram"-løsning og blitt like skuffet som oss over tafatte resultater?

Det finnes heldigvis nesten alltid alternative løsninger når noe ikke fungerer optimalt, og denne gangen er det nettsiden Filefacts.net som kommer oss til unnsetning. Den lille dialogboksen Smart File Advisor åpnes nemlig hver gang du dobbelklikker på en fil som ikke er knyttet til noe program.

Løser saken godt - hver gang

Der får du spørsmål om du vil sjekke filtypen mot hundrevis av registrerte filtyper i databasen til Filefacts.net:

Smart File Advisor finner riktig program


Og i motsetning til Windows' innebygde søk er du nærmest garantert et fornuftig svar. Du får dessuten lenker til både gratis- og betalprogrammer som kan åpne filen din:

Smart File Advisor finner riktig program


Filen trenger ikke en gang å ha riktig filendelse; du kan nemlig velge å sende de første 20 bytene av filen for en lynkjapp analyse av innholdet. Dermed er sjansen stor for at du får et fornuftig svar likevel:

Smart File Advisor finner riktig program


Du kan også høyreklikke på hvilken som helst fil, velge Checksum, og dermed få informasjon om filtypen og alternative visningsprogrammer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smart File Advisor finner riktig program


Nettsiden har også søkefunksjon og lar deg bla gjennom kjente og ukjente filtyper.

Smart File Advisor et gratisprogram, og installeres på få sekunder. Du finner mer informasjon og kan laste det ned fra Filefacts.net.